Geplaatst op 11 mei 2016

Kunstuitleen Walcheren van Vlissingen naar Middelburg

Wij balen hier nog dagelijks van het feit dat kranten van na 1945 uit de Krantenbank Zeeland van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland nu al meer dan een jaar niet meer online doorzoekbaar zijn. Zo kunnen we dingen die we niet meer precies weten niet meer meteen checken in de archieven.

Neem nu het het -overigens goede- nieuws dat Kunstuitleen Walcheren naar Middelburg komt. CBK Zeeland heeft een nieuwe locatie gevonden in het prachtige pand van Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen in Middelburg, waar we min of meer toevallig, vorige maand een paar foto’s namen.

Wij hebben het gevoel dat de Kunstuitleen daarmee terugkeert in onze stad, maar we weten niet zeker of dat ook echt zo is. Ooit zat er een kunstuitleen in de Kuiperspoort (in ieder geval tot 2001), maar die heette Kunstuitleen Zeeland. Was dat eigenlijk wel van dezelfde organisatie? We weten niet precies van de hoed en de rand.

Maar hoe dan ook: er is vanaf volgende week weer een Kunstuitleen in de stad! Met dank aan Flip Feij voor de attendering op Twitter:

www.cbkzeeland.nl/kunstuitleen/kunstuitleen-walcheren

Zie ook: www.rothuizen-architecten.nl.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg