Geplaatst op 06 november 2019

Kunstwerken komen (terug) naar Park Molenwater en omgeving

Hoera! ‘Passage 2012′, de installatie die Marinus Boezem maakte in het kader van Façade 2012, ligt weer op z’n plek, in het plaveisel onder en het gras vóór de Koepoort.

De installatie was tijdelijk verdwenen vanwege de herinrichting van het gebied rondom Park Molenwater en Schouwburg Middelburg. De stenen, waarin namen van vorsten, wetenschappers, politici, kunstenaars en markante bewoners zijn gegraveerd zijn ook meteen vernieuwd, liet Kathrin Ginsberg van CBK Zeeland zojuist weten. Die waren deels versleten door schoonmaakborstels.

Op www.facade2017.nl/kunstenaar/marinus-boezem/ kun je meer lezen over dit kunstwerk. Aanvankelijk was het een tijdelijke installatie, maar later is het met steun van onder meer de Rabobank Walcheren/Noord-Beveland aangeschaft en aan Gemeente Middelburg geschonken.

Plan Molenwater krijgt ondertussen steeds meer gestalte. Ook in het park komt meer kunst. Nog deze week zal het beeld ‘Roggeveen’ (kopie van een Paaseilandbeeld), dat nu nog in de Buitenruststraat staat, ook worden verplaatst naar het park, aan de Westelijke kant, in de hoek bij het Molenwater (zie de toegevoegde plattegrond).

Dit beeld is dan weer geschonken door Woonzorg Nederland, dat er zelf geen plek meer voor had. Het beeld had vrijdag al verhuisd moeten worden, maar bleek zo zwaar dat er grover materieel nodig is.

De eerste foto is gemaakt door Marloes Matthijssen, de laatste komt uit Google Street View.


Delen op