array(7) {
 [0]=>
 int(9703)
 [1]=>
 int(9704)
 [2]=>
 int(9705)
 [3]=>
 int(9706)
 [4]=>
 int(9707)
 [5]=>
 int(9708)
 [6]=>
 int(9709)
}

Kunstwerken komen (terug) naar Park Molenwater en omgeving

Hoera! ‘Passage 2012′, de installatie die Marinus Boezem maakte in het kader van Façade 2012, ligt weer op z’n plek, in het plaveisel onder en het gras vóór de Koepoort.

De installatie was tijdelijk verdwenen vanwege de herinrichting van het gebied rondom Park Molenwater en Schouwburg Middelburg. De stenen, waarin namen van vorsten, wetenschappers, politici, kunstenaars en markante bewoners zijn gegraveerd zijn ook meteen vernieuwd, liet Kathrin Ginsberg van CBK Zeeland zojuist weten. Die waren deels versleten door schoonmaakborstels.

Op http://www.facade2017.nl/kunstenaar/marinus-boezem/ kun je meer lezen over dit kunstwerk. Aanvankelijk was het een tijdelijke installatie, maar later is het met steun van onder meer de Rabobank Walcheren/Noord-Beveland aangeschaft en aan Gemeente Middelburg geschonken.

Plan Molenwater krijgt ondertussen steeds meer gestalte. Ook in het park komt meer kunst. Nog deze week zal het beeld ‘Roggeveen’ (kopie van een Paaseilandbeeld), dat nu nog in de Buitenruststraat staat, ook worden verplaatst naar het park, aan de Westelijke kant, in de hoek bij het Molenwater (zie de toegevoegde plattegrond).

Dit beeld is dan weer geschonken door Woonzorg Nederland, dat er zelf geen plek meer voor had. Het beeld had vrijdag al verhuisd moeten worden, maar bleek zo zwaar dat er grover materieel nodig is.

De eerste foto is gemaakt door Marloes Matthijssen, de laatste komt uit Google Street View.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom in Middelburg, Elloro!
Welkom in Middelburg, Elloro!

Bij ondernemers die zich in Middelburg centrum vestigen staan we altijd vrij snel op de stoep om kennis te maken. Zo ook bij internetbureau Elloro, dat begin vorige maand de […]

7 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Het programma van Popronde Middelburg 2019!
Het programma van Popronde Middelburg 2019!

Woohoo! Het is Popronde Middelburg vandaag. Da’s altijd een tof feestje mensen! Lonneke de Klerk vertelde ons net dat er een paar wijzigingen in het programma zijn. Op de foto’s zie je […]

7 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Amazing Years: een pop-up expositie in de Herenstraat
Amazing Years: een pop-up expositie in de Herenstraat

Zo leuk dit! Een uurtje geleden is in het pand aan Herenstraat 5, waar tot voor kort schoenenwinkel Kids Station was gevestigd, de tijdelijke expositie Amazing Years geopend. In de […]

8 nov 2019