Geplaatst op 06 april 2020

Lange Noordstraat 45 (voorheen Koffiebar Isings) staat te koop

Groot nieuws is het niet, maar toen we dit weekend zagen dat het pand aan Lange Noordstraat 45 te koop staat, schoten er allerlei herinneringen door onze koppen. We dachten terug aan het korte bestaan van Koffiehuis Isings, maar ook aan ‘Code Oranje’ van buurman William Verstraeten, aan Koffiebar Ko D’oooooooor van Marijke Anna Verstraeten-Smulders en aan de Lange Noordstraat als geheel, in die tijd.
 
In september 2014 schreven we:
 
“Laten we kijken naar de ontwikkelingen rondom Lange Noordstraat 43. Na zeven jaar houdt Espressobar Ko D’oooooooor op te bestaan. Dat vinden wij, en talloze Middelburgers met ons, doodzonde. Juist op het moment dat Marijke Smulders haar koffiebar begon kwamen wij in de buurt wonen.
 
In de daaropvolgende jaren wandelden we dagelijks langs haar zaak en we zagen dat Ko D’oooooooor zich geleidelijk ontwikkelde tot het kloppende hart van een straat die ook niet stilstond. In 2007 was er nog niet veel beweging in de omgeving van het oude postkantoor, maar na verloop van tijd gebeurde er steeds meer. Nog een galerie, en nóg een. Een chocoladewinkel. Een hip kantoor voor zzp’ers. Een aanschuifrestaurantje in wording. Een homobar.
 
We hadden het gevoel dat er iets moois aan het gebeuren was. De straat ademde opeens een andere sfeer dan die van een doorgaande fietsroute naar elders. Vooruitstrevend en aantrekkelijk was het nu! Cool.”
 
Bijna zes jaar later is er veel veranderd, heel veel. In het pand op nummer 43 wordt nog steeds druk verbouwd, dat worden appartementen. Wat er gaat gebeuren met nummer 45 is nog niet bekend. De COC-bar is nu een woonhuis. De studenten hebben hun eigen, besloten optrekje.
 
De dynamiek van een stad. Laten we het daar maar op houden.
 
Gerelateerd:
 
 
 
 
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg