array(3) {
 [0]=>
 int(41299)
 [1]=>
 int(41300)
 [2]=>
 int(41298)
}

Leger des Heils & Middelburg Helpt: samen één tegen armoede en eenzaamheid

Een goed beeld van armoede op Walcheren hebben we zelf niet, maar het is vermoedelijk schrijnender dan we denken. Omroep Zeeland schreef in oktober dat 11.000 Zeeuwse huishoudens onder de armoedegrens leven. Dat zijn er echt veel te veel. Korpsofficier Christine Bijl, van het Leger des Heils Walcheren kon ons vanmiddag ook geen totaalplaatje geven. Ze gaf aan dat de meeste armoede niet zichtbaar is, zich achter de voordeuren afspeelt. Mensen zijn er nu eenmaal niet trots op, als het minder goed met hen gaat.

Ook daarom is de samenwerking tussen Middelburg Helpt en het Leger des Heils zo mooi. Toen we eerder schreven legden we vooral de nadruk op de hulp aan horecabedrijven, maar minstens even belangrijk is de hulp aan de mensen op Walcheren die het niet breed hebben deze wintermaanden. Niet breed in de zin van armoede zowel als eenzaamheid.

Vanmiddag gaven Odd van Middelburg Helpt en Majoor Bijl, die we gewoon Christine mochten noemen, wat meer uitleg over de samenwerking. Kort samengevat zijn er drie oproepen:

 • Ben of ken jij iemand die zo’n heerlijke Kerstmaaltijd, gemaakt door een van de negen deelnemende horecabedrijven kan gebruiken? Laat het Christine dan weten. Je hoeft alleen een naam en telefoonnummer achter te laten, om alles af te kunnen spreken. Je kunt Christine bereiken via 06-10188973.
 • Wil je doneren om nóg meer maaltijden mogelijk te maken? Kijk dan op Middelburg Helpt. Kleine bijdragen zijn welkom, maar grotere, van bedrijven, uiteraard ook. De actie loopt na de feestdagen ook gewoon door. Bedenk ook even dat het Leger des Heils normaal gesproken kerstmaaltijden organiseert voor wel honderd mensen. Dat kan dit jaar gewoon niet, hoe verdrietig dat ook is.

  Doneren kan op:
  NL 90 INGB 0680495886
  t.n.v. Stichting Evenementen Middelburg
  o.v.v. Middelburg helpt/Maaltijdproject

 • Weet je mensen die niet alleen willen zijn met Kerst? Neem dan ook contact op met het Leger Des Heils. Op Eerste en Tweede Kerstdag is er ook een inloop voor belangstellenden, tussen 13.00 en 15.00. Mensen moeten wel een plekje reserveren, want ondanks de ruimte in het gebouw in Middelburg, en de uitstekende ventilatie, mogen er natuurlijk niet meer dan dertig mensen tegelijk naar binnen.

Samen één, tegen armoede en eenzaamheid. We vinden het een mooie Kerstgedachte.

Volgende verhalen

Afbeelding #002 voor het verhaal De kunstenaars van MAS/GHL in Middelburg: Koen Beekman
Wij waren De Stad 2020

Maar natuurlijk gaan we ook dit jaar weer terugblikken op de twaalf maanden die (bijna) achter ons liggen. Hoe bizar en naar 2020 ook was: Wij zijn De Stad draaide […]

13 dec 2020
Afbeelding #015 voor het verhaal Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes januari-juni
Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes januari-juni

Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes Januari In januari waren we onder meer terug in Torentijd, waar we luisterden naar de interessante verhalen van vier ervaren medewerkers, spraken we […]

13 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Marcella de Haan
Zij zijn De Stad: Marcella de Haan

We waren natuurlijk niet zomaar op dat mooie dak van Grand Café Brooklyn. We waren in de gesloten zaak om te kletsen met Marcella de Haan. Zij gunde ons dat […]

14 dec 2020