array(8) {
 [0]=>
 int(4319)
 [1]=>
 int(4320)
 [2]=>
 int(4321)
 [3]=>
 int(4322)
 [4]=>
 int(4323)
 [5]=>
 int(4324)
 [6]=>
 int(4325)
 [7]=>
 int(4326)
}

Lekker Zeeuws! Met YammYammy naar de Zomerschool Middelburg

Ze zijn volop in het nieuws, die zomerscholen, maar om een of andere reden hebben wij die berichten gemist of niet gelezen. NOS had er gisteravond nog een item over en schreef onder meer: “Geen duik in het zwembad, maar zweten boven je rekensommen. Duizenden kinderen gaan deze zomer, midden in hun vakantie, naar school. Ze volgen bijles op zomerscholen. Zo kunnen ze de achterstanden wegwerken die zij door de coronacrisis opliepen, is het idee.”

Ook Middelburg heeft zo’n zomerschool. Wij gingen gisteren kijken in Archipelschool de Leeuwenburch in Middelburg-Zuid, waar YammYammy gezonde pizza’s bakte met een groep kinderen.

Omdat we de nieuwsberichten hadden gemist waren we stomverbaasd, toen we al die kinderen zagen in die grote school. “Huh, het is toch vakantie?” Voor deze 136 kinderen dus niet helemaal. En denk maar niet dat ze er allemaal met tegenzin zitten. Wij zagen (en hoorden) vooral heel veel enthousiaste kinderen. Buiten werd er gevoetbald en gespeeld, binnen zat een groep hele jonge kinderen een film te kijken en in andere lokalen zagen we bekende en onbekende leraren gewoon les geven. Helemaal achterin waren de mensen van YammYammy bezig.

Wat YammYammy is legt Margot Verhaagen nog even uit in het filmpje. Je kunt het ook nalezen op de website van het project:

“YammyYammy is onderdeel van de provinciale promotie en een initiatief van de Zilte Academie Zeeland, in het kader van het landelijke project Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het project creëert een eigen smaakbeleving bij kinderen en bevordert de gezondheid van jongeren thuis en op school. Kinderen worden zo toegerust om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.”

Dat dus. Gewoon een prima initiatief, als je het ons vraagt!

Filmpje: op YouTube.

Het bericht van de NOS:

https://nos.nl/artikel/2342025-breuken-leren-met-pannenkoeken-duizenden-kinderen-leren-bij-op-de-zomerschool.html

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Italiaans Cafetaria La Sorella binnenkort open in de Zusterstraat in Middelburg
Italiaans Cafetaria La Sorella binnenkort open in de Zusterstraat in Middelburg

We kregen er regelmatig vragen over, maar moesten het antwoord schuldig blijven. Nu kunnen we melden dat de Italiaanse Cafetaria aan Zusterstraat 14 binnenkort waarschijnlijk zal openen. Dimitri Edgar Metz […]

29 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Binnenstadsteams op pad in Middelburg
Binnenstadsteams op pad in Middelburg

Toegegeven: ons lievelingsonderwerp is het gewoon niet, om de doodeenvoudige reden dat de meningen zo verdeeld zijn en veel mensen er knorrig van worden. Maar die drukte is er gewoon, […]

29 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Ogenschijnlijk nabij: Zomeratelier 2020 bij CBK Zeeland
Ogenschijnlijk nabij: Zomeratelier 2020 bij CBK Zeeland

Deze zomer organiseert CBK Zeeland aan de Balans voor de veertiende keer een Zomeratelier. Vijf kunstenaars gebruiken CBK als atelier. Iedere kunstenaar werkt gedurende een week aan een wandvullende tekening, […]

30 jul 2020