Geplaatst op 28 juli 2020

Lekker Zeeuws! Met YammYammy naar de Zomerschool Middelburg

Ze zijn volop in het nieuws, die zomerscholen, maar om een of andere reden hebben wij die berichten gemist of niet gelezen. NOS had er gisteravond nog een item over en schreef onder meer: “Geen duik in het zwembad, maar zweten boven je rekensommen. Duizenden kinderen gaan deze zomer, midden in hun vakantie, naar school. Ze volgen bijles op zomerscholen. Zo kunnen ze de achterstanden wegwerken die zij door de coronacrisis opliepen, is het idee.”

Ook Middelburg heeft zo’n zomerschool. Wij gingen gisteren kijken in Archipelschool de Leeuwenburch in Middelburg-Zuid, waar YammYammy gezonde pizza’s bakte met een groep kinderen.

Omdat we de nieuwsberichten hadden gemist waren we stomverbaasd, toen we al die kinderen zagen in die grote school. “Huh, het is toch vakantie?” Voor deze 136 kinderen dus niet helemaal. En denk maar niet dat ze er allemaal met tegenzin zitten. Wij zagen (en hoorden) vooral heel veel enthousiaste kinderen. Buiten werd er gevoetbald en gespeeld, binnen zat een groep hele jonge kinderen een film te kijken en in andere lokalen zagen we bekende en onbekende leraren gewoon les geven. Helemaal achterin waren de mensen van YammYammy bezig.

Wat YammYammy is legt Margot Verhaagen nog even uit in het filmpje. Je kunt het ook nalezen op de website van het project:

“YammyYammy is onderdeel van de provinciale promotie en een initiatief van de Zilte Academie Zeeland, in het kader van het landelijke project Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het project creĆ«ert een eigen smaakbeleving bij kinderen en bevordert de gezondheid van jongeren thuis en op school. Kinderen worden zo toegerust om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.”

Dat dus. Gewoon een prima initiatief, als je het ons vraagt!

Filmpje: op YouTube.

Het bericht van de NOS:

nos.nl/artikel/2342025-breuken-leren-met-pannenkoeken-duizenden-kinderen-leren-bij-op-de-zomerschool.html


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg