array(1) {
  [0]=>
  int(41533)
}

Licht op verzoek in de Oostkerk in Middelburg

We vinden oprecht dat Middelburg het goed doet dit jaar, met sfeerverlichting in de binnenstad. Eerder schreven we al over de verlichting van de VOM, in de winkelstraten en op de Lange Jan, over de Kerstboom van de gemeente en over de leuke Alfabet Lichtjes Expeditie.

Nu is daar, als een klap op de vuurpijl die we niet af mogen steken, ook nog eens een lichtinitiatief van De Oostkerk. Directeur Leo Hannewijk stuurde gisteren een persbericht rond, dat we integraal overnemen:

De Oostkerk is lichtpunt in donkere dagen

Al ruim 350 jaar is De Oostkerk met haar lantaarn een vertrouwd en iconisch beeld in de skyline van Middelburg. De Oostkerk fungeerde letterlijk als baken aan het einde van het lange havenkanaal, waarop de thuis varende schepen uit de Oost en de West zich konden richten.

De Oostkerk wil in deze moeilijke tijden een baken van licht zijn. De komende weken zal dagelijks van 17.00 tot 22.00 uur het licht in de lantaarn branden. Dat is van grote afstand zichtbaar. Tot kerstavond zal een paars licht worden ontstoken, de kleur van inkeer. Van kerstavond tot 6 januari een wit licht, de kleur van zuiverheid en geluk. De weken daarna zal een groen licht branden, de kleur van hoop en toekomst.

Vanaf 15 januari kan iedereen een licht laten opsteken in iedere gewenste kleur ter nagedachtenis aan een dierbare tussen 19.00 en 22.00 uur. Verzoeken daartoe kunnen worden ingediend via licht@deoostkerk.nl. Er wordt een bescheiden vergoeding gevraagd voor de energiekosten, namelijk 10 euro per uur en ieder volgend uur 5 euro.

Licht op verzoek: da’s toch gewoon prachtig?

Foto: Gert Eggebeen

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Mystic Marco, de goochelende cultheld
Mystic Marco, de goochelende cultheld

We zijn dol op cultfiguren, zeker op lokale. Gust Marquinie, die in 2006 ‘zijn laatste verdwijntruc deed’, hebben we nooit ontmoet, maar als we over hem lezen krijgen we het […]

23 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Deze kerst bij Omroep Zeeland: mooie documentaires met een Middelburgs tintje
Deze kerst bij Omroep Zeeland: mooie documentaires met een Middelburgs tintje

We gebruiken de televisie over het algemeen vooral voor Netflix en videogames, maar de komende feestdagen gaan we toch echt minstens twee keer afstemmen op Omroep Zeeland. Om documentaires te […]

23 dec 2020
Afbeelding #015 voor het verhaal Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes juli-december
Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes juli-december

Wij waren De Stad 2020: bijzondere bezoekjes, deel 2. Juli Oh, wat was het geweldig, om te gast te zijn in de Gouden Croone op de Houtkaai. De rondleiding door […]

24 dec 2020