array(1) {
  [0]=>
  int(41533)
}

Licht op verzoek in de Oostkerk in Middelburg

We vinden oprecht dat Middelburg het goed doet dit jaar, met sfeerverlichting in de binnenstad. Eerder schreven we al over de verlichting van de VOM, in de winkelstraten en op de Lange Jan, over de Kerstboom van de gemeente en over de leuke Alfabet Lichtjes Expeditie.

Nu is daar, als een klap op de vuurpijl die we niet af mogen steken, ook nog eens een lichtinitiatief van De Oostkerk. Directeur Leo Hannewijk stuurde gisteren een persbericht rond, dat we integraal overnemen:

De Oostkerk is lichtpunt in donkere dagen

Al ruim 350 jaar is De Oostkerk met haar lantaarn een vertrouwd en iconisch beeld in de skyline van Middelburg. De Oostkerk fungeerde letterlijk als baken aan het einde van het lange havenkanaal, waarop de thuis varende schepen uit de Oost en de West zich konden richten.

De Oostkerk wil in deze moeilijke tijden een baken van licht zijn. De komende weken zal dagelijks van 17.00 tot 22.00 uur het licht in de lantaarn branden. Dat is van grote afstand zichtbaar. Tot kerstavond zal een paars licht worden ontstoken, de kleur van inkeer. Van kerstavond tot 6 januari een wit licht, de kleur van zuiverheid en geluk. De weken daarna zal een groen licht branden, de kleur van hoop en toekomst.

Vanaf 15 januari kan iedereen een licht laten opsteken in iedere gewenste kleur ter nagedachtenis aan een dierbare tussen 19.00 en 22.00 uur. Verzoeken daartoe kunnen worden ingediend via licht@deoostkerk.nl. Er wordt een bescheiden vergoeding gevraagd voor de energiekosten, namelijk 10 euro per uur en ieder volgend uur 5 euro.

Licht op verzoek: da’s toch gewoon prachtig?

Foto: Gert Eggebeen

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zee(uw)post: de brief van Daniël de Wolf uit 1781
Zee(uw)post: de brief van Daniël de Wolf uit 1781

Een nieuwe aflevering van Zee(uw)post. Deze keer neemt  Johan Francke van ZB ons mee naar het Zeeuws Museum en het kruispunt Groene Woud/Looierssingel/Zandstraat in Middelburg. Daniël de Wolf schrijft op […]

22 dec 2020
Afbeelding #002 voor het verhaal Lieve brieven voor Jasmijn van Café Bommel in Middelburg
Lieve brieven voor Jasmijn van Café Bommel in Middelburg

“Liefde en hoop verspreiden. Dat doen de leerlingen van Nehalennia SSG in Middelburg. Ze schreven gedichten en bemoedigende woorden, die de afgelopen dagen zijn verspreid door Zeeland. En bij de […]

22 dec 2020
Afbeelding #001 voor het verhaal 70 jaar Chocolaterie Burger: de afsluiting van een feestelijk jaar
70 jaar Chocolaterie Burger: de afsluiting van een feestelijk jaar

Het voelt een beetje vreemd om het woord feestelijk te gebruiken in 2020, maar in het geval van Chocolaterie Burger doen we het toch, want ondanks alles wás het voor […]

22 dec 2020