array(3) {
  [0]=>
  int(42914)
  [1]=>
  int(42915)
  [2]=>
  int(42913)
}

#lichtvoordathetuitgaat: een oproep aan alle Middelburgse kappers

Mag het licht uit?” zingen we wel eens vragend, als we er helemaal klaar mee zijn, maar nu vragen we aan alle kappers, namens alle kappers: “mag het licht aan?”

Vanmiddag waren we even op bezoek bij Margriet van der Bijl en haar collega’s van De Kapper in Middelburg om bij te praten over de actie #lichtvoordathetuitgaat, die voor aanstaande donderdag staat gepland.

Kappers in heel Nederland wordt gevraagd om tussen 18.00 en 20.00 de verlichting hun salon aan te doen, om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun zaken én voor financiële hulp. De Kapper in de Korte Geere doet mee aan die actie en hoopt dat alle collega’s in Middelburg en Zeeland dat ook zullen doen.

In dit filmpje vertelt Margriet wat meer over de actie, en over haar eigen situatie. Het hele team probeert oprecht positief te blijven en de moed erin te houden, maar iedereen maakt zich wel grote zorgen. Het water heeft de lippen bereikt.

We lazen het een maand geleden al in veel kranten: ‘Kappers slaan alarm om spelregels lockdown: ‘We krijgen helemaal niets’’. Sindsdien is er nog niet veel veranderd, behalve dan dat de kappers in België nu weer open zijn, en straks in Duitsland ook.

Margriet benadrukte een paar keer dat het haar en haar collega’s niet alleen om de eigen salon gaat, zelfs niet alleen om kapsalons. Ze hoopt dat er een oplossing komt voor álle contactberoepen. Ze hadden de veiligheid al prima voor elkaar, in de weken voor 15 december. Knippen kán op een veilige manier.

We hopen maar dat de actie iets teweeg zal brengen. Zet ‘m op, kappers!

Meer lezen:

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4362018/Coronavirus-Kappers-doen-donderdag-alvast-het-licht-aan

https://www.ad.nl/binnenland/kappers-slaan-alarm-om-spelregels-lockdown-we-krijgen-helemaal-niets~a86d1e4f/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Creatief ondanks of dankzij een jaar lang lockdown Middelburg: Bobby Arq
Creatief ondanks of dankzij een jaar lang lockdown Middelburg: Bobby Arq

Bob? Is it Bob? It is Bob! We komen zeer binnenkort nog terug op deze meneer hoor, maar we kunnen het niet laten om alvast een voorproefje te geven. In […]

17 feb 2021
Afbeelding #006 voor het verhaal Paddenwaterverversing in Park Molenwater
Paddenwaterverversing in Park Molenwater

Het was al bijna drie jaar geleden dat we Peter Sneltjes spraken, maar vanmiddag zagen we hem in Plan Molenwater. Samen met een collega was hij druk met het leegzuigen […]

17 feb 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal Rust zacht, Diny
Rust zacht, Diny

Een zeer verdrietig bericht: afgelopen dinsdag is Diny Fader-Lammers overleden. Dat veel Middelburgers haar kenden merkten we gisteren meteen: we kregen berichtjes uit diverse hoeken, met de vraag of we […]

18 feb 2021