Geplaatst op 22 maart 2020

#LightTheSky: licht in de Middelburgse lucht, zondagavond 22 maart

We hadden geen kerkklokken verwacht vanochtend, maar ze werden wel degelijk geluid. Zijn er toch diensten? Gaat dat luiden automatisch? We hebben eerlijk gezegd geen idee.

We missen wel meer, deze week. Toen we woensdag opeens allerlei vragen kregen over luidende klokken wisten we het ook even niet, totdat er ook een berichtje kwam van Carmen Wisse, van Omroep Zeeland. Dat was een landelijke actie. Zie www.facebook.com/wijzijndestadmiddelburg/posts/2895514323889887.

Ook andere geluiden vanaf De Lange Jan, deze week. Janno Den Engelsman speelde liedjes als ‘We zullen doorgaan’, van Ramses Shaffy, en ‘You never walk alone’. Mooi.

Vanavond draait het dan weer niet om het luiden van klokken of samen klappen, maar om licht. Dan is er de actie LightTheSky. Daar doen bijvoorbeeld ook Pluijm Audio en inwonende bedrijven aan mee. Het idee is dat de bedrijven die meedoen schijnwerpers omhoog zetten, of mooie projecties tonen, tussen 20.00 en 20.30.

Daar attenderen we graag op. Omdat het een mooi initiatief is, maar ook omdat we alle vragen voor willen zijn. We herinneren ons nog goed die schijnwerper van het Duurzaamheidsfestival van vorig jaar namelijk. Veel Middelburgers vroegen zich toen af waar dat voor was.

Meer over #LightTheSkywww.ad.nl/…/lightthesky-bundels-licht-verlichten-z…/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/…/zlnd-2050-een-nieuw-duurzaamhe…/

Kijk voor andere initiatieven en oproepen ook eens in de Groep van Wij zijn De Stad – Middelburg. Die zijn er van o.a. Troost doekjes voor ouderen Walcheren en van Mondkapjes Maken Nederland Zeeland.


Delen op