array(1) {
  [0]=>
  int(6932)
}

#LightTheSky: licht in de Middelburgse lucht, zondagavond 22 maart

We hadden geen kerkklokken verwacht vanochtend, maar ze werden wel degelijk geluid. Zijn er toch diensten? Gaat dat luiden automatisch? We hebben eerlijk gezegd geen idee.

We missen wel meer, deze week. Toen we woensdag opeens allerlei vragen kregen over luidende klokken wisten we het ook even niet, totdat er ook een berichtje kwam van Carmen Wisse, van Omroep Zeeland. Dat was een landelijke actie. Zie https://www.facebook.com/wijzijndestadmiddelburg/posts/2895514323889887.

Ook andere geluiden vanaf De Lange Jan, deze week. Janno Den Engelsman speelde liedjes als ‘We zullen doorgaan’, van Ramses Shaffy, en ‘You never walk alone’. Mooi.

Vanavond draait het dan weer niet om het luiden van klokken of samen klappen, maar om licht. Dan is er de actie LightTheSky. Daar doen bijvoorbeeld ook Pluijm Audio en inwonende bedrijven aan mee. Het idee is dat de bedrijven die meedoen schijnwerpers omhoog zetten, of mooie projecties tonen, tussen 20.00 en 20.30.

Daar attenderen we graag op. Omdat het een mooi initiatief is, maar ook omdat we alle vragen voor willen zijn. We herinneren ons nog goed die schijnwerper van het Duurzaamheidsfestival van vorig jaar namelijk. Veel Middelburgers vroegen zich toen af waar dat voor was.

Meer over #LightTheSkyhttps://www.ad.nl/…/lightthesky-bundels-licht-verlichten-z…/

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/…/zlnd-2050-een-nieuw-duurzaamhe…/

Kijk voor andere initiatieven en oproepen ook eens in de Groep van Wij zijn De Stad – Middelburg. Die zijn er van o.a. Troost doekjes voor ouderen Walcheren en van Mondkapjes Maken Nederland Zeeland.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: vijf Middelburgse winkeliers
Zij zijn De Stad: vijf Middelburgse winkeliers

Geen reguliere aflevering van de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze week. Deze keer hier en in de Middelburgse & Veerse Bode vijf Middelburgse ondernemers uit de binnenstad van Middelburg. […]

23 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De ontwikkelingen in 'Het wilt Wyff in de Vlissingsestraat'
De ontwikkelingen in ‘Het wilt Wyff in de Vlissingsestraat’

Van de Facebookpagina van Middelburg Dronk: Was dat even tof, een paar weken geleden! Ergens op een doordeweekse middag was ik te gast bij Jacqueline Willemsen-de Kort en haar man […]

23 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal This is Middelburg
This is Middelburg

This is Middelburg. Hele fraaie beelden van de stad, door Gianni Tahitu. Chapeau! De video:  

23 mrt 2020