array(4) {
  [0]=>
  int(5080)
  [1]=>
  int(5081)
  [2]=>
  int(5082)
  [3]=>
  int(5083)
}

Louter geluk: mevrouw Mes (99) blijft ondernemen aan de Pottenmarkt!

Hoera! Vandaag is mevrouw Mes jarig! Ze is 99 jaar oud geworden. Wat een fantastische mijlpaal!

Het verhaal over de wol- en handwerkwinkel aan Pottenmarkt 11 deelden we eerder al eens, maar die runt ze nu dus ook al 80 jaar, sinds 1940. Werkelijk fenomenaal! Dat we haar gisteren een bloemstukje brachten kon mevrouw Mes zeker waarderen, maar ze merkte als eerste op dat ze haar volgende verjaardag zelf interessanter vindt. “Het is louter geluk”, voegde ze er nog aan toe.

Toch nam ze even de tijd voor ons, om monter te vertellen over de gezelligheid van de Pottenmarkt, met al die terrasjes, over de goede klandizie van Duitse toeristen en over die keer dat ze een cursus Spaans deed bij de Zeeuwse Volksuniversiteit, samen met de burgemeester van Nieuw- en Sint Joosland. Mevrouw Mes haalt nog altijd even gemakkelijk herinneringen op aan gebeurtenissen van decennia terug als aan recente.

Toen wij opmerkten dat ze er nog even goed uitziet als een jaar of vijf geleden, lachte ze dat ze een soort anti-reclame voor de cosmeticasector is. Aan cosmetica heeft ze haar geld nooit uitgegeven. “Als je huid een beetje vettig van zichzelf is kun je dat maar beter zo laten.”

We vonden het hartverwarmend, om deze onderneemster in hart en nieren weer even te spreken. Juist omdat ze blijft werken voelt ze zich zo goed, stelt ze. Wij beginnen ondertussen het gevoel te krijgen dat ze een van de oudste, nog actieve winkeliers van Nederland is. Misschien zelfs wel dé oudste.

We hebben er geen overzicht van kunnen vinden maar in 2017 schreven veel media over Minie Wiegman uit Brummen. Zij stopte en werd gepresenteerd als de oudste ondernemer van Nederland. Ze was 92. Mevrouw Mes was toen al 96.

Hoe dan ook: we feliciteren mevrouw Mes hartelijk, en wensen haar een hele fijne dag toe. Dat ze de wolwinkel nog lang voort mag zetten. Ons respect is héél groot!

Meer lezen:

Op bezoek bij…mevrouw Mes-van Lokven

Artikel PZC 2010: ‘Pianofabriek was voor ons een geweldige speelplek’:

https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/2010-03-27/edition/null/page/28

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Meubels! Een nieuwe bestemming voor Lange Noordstraat 4
Meubels! Een nieuwe bestemming voor Lange Noordstraat 4

De Lange Noordstraat, afgelopen zaterdag. Waarom deze foto? Omdat The Tosti Club en Silvy’s gusti e sapori nieuwe buren krijgen. Sinds een paar dagen is op het bord van Sinke […]

13 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Henk Daalhuizen
Zij zijn De Stad: Henk Daalhuizen

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze keer Henk Daalhuizen, die we twee weken geleden ook al troffen in de Spanjaardstraat, tijdens het bezoek aan het pand van Gerben […]

13 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De wereldzeeën? Dat zijn wij!
De wereldzeeën? Dat zijn wij!

De wereldzeeën? Dat zijn wij!   Wat voor luxe jacht heeft Middelburg nu te gast zeg? Ah, de Sandalphon. Dat is een schip met een verhaal! We citeren Quote:   […]

13 jul 2020