Geplaatst op 11 februari 2019

Maar dan heb je ook wat…

De reacties op die 12 berichten rondom #WijzijnDeActie2019 druppelen nog steeds binnen maar de grootste piek ligt nu achter ons. Dat was een mooie achtbaanrit mensen!

Tot donderdag zullen we nog winnaars trekken voor de resterende 7 dozen en de bonus, daarna plannen we een moment in Desafinado Jazz Eetcafe waar alle winnaars de dozen op mogen halen. Dan maken we uiteraard ook weer een paar foto’s of een filmpje.

Er waren nogal wat ondernemers die ons de afgelopen dagen een berichtje stuurden, met de vraag of ze nog aan konden haken. Dat leek ons niet handig, maar op die dag in Desafinado zijn de ondernemers wel welkom om alsnog goodies te komen brengen. Er zijn dan sowieso ook nog een paar giften van ondernemers met wie de ophaalafspraken niet helemaal goed gingen. We hebben zelf ook nog een foutje gemaakt en zijn een hele mooie winkel vergeten te noemen. Dat maken we zeker nog goed!

Maar we durven nu toch wel al te zeggen dat deze editie van #WijzijnDeActie behoorlijk wat heeft losgemaakt. Toegegeven: door al die berichten zijn we ook zeker 100 mensen kwijtgeraakt. Die hebben al onze berichten op verbergen gezet, of volgen Wij zijn De Stad helemaal niet meer. Dat zie je vaker bij berichten die veel gedeeld worden.

Daar staat tegenover dat de pagina er in 6 dagen tijd 770 duimpjes bij heeft gekregen, al dan niet tijdelijk. Zo is die mijlpaal van 14.000 volgers spontaan gehaald. En dan de statistieken die Facebook geeft bij die 12 berichten. Er zijn meer dan 381.000 mensen mee bereikt en er waren 31.600 reacties, opmerkingen en deelacties.

Statistieken moet je altijd met een korrel zout nemen, maar we vinden het toch fenomenaal hoor. We hebben in ieder geval het gevoel dat de relatief kleine investering in acties als deze veel meer doet dan een duurbetaalde advertentie, om maar eens wat te noemen. Maar dat is een gevoel, geen feit.

Hoe dan ook: allemaal hartelijk bedankt voor de belangstelling. We doen het niet voor niks, met z’n allen 🥰 #WijzijnDeActie #WijzijnDeStad


Delen op