Geplaatst op 24 november 2017

Maison Christian verhuist van het Damplein naar de Geerepassage

En weer een nieuwtje! Maison Christian (‘haarfijne kappers’) gaat verhuizen! Deze zaak, die al sinds 1980 is gevestigd aan Damplein 32 (en daarvoor al jaren bestond in de Segeersstraat), verhuist per 1 maart naar Geerepassage 5 in Middelburg. Daarmee is dan eindelijk de ontbrekende schakel in het Geeregebied bekend. Geerepassage 5 stond al geruime tijd leeg en was in gebruik als etalageruimte voor Duifhuizen. Voorheen zat de Charlatan in het pand. Door deze verhuizing zijn alle panden in het Geeregebied weer verhuurd!

Het pand aan het Damplein stond ook al enige tijd te huur, daarom hadden wij eerder al gesproken met eigenaar Robbert van Zetten. Omdat alles nu rond is mochten we vanochtend foto’s komen maken. De verhuizing is natuurlijk wel een hele stap. Robbert werkt zelf ook al vanaf 1980 in de zaak en heeft daar heel veel meegemaakt. Het monumentale pand is er zo een waar je meteen verliefd op wordt. Wij zagen alleen de benedenverdieping maar zelfs daar zouden we zo gaan wonen, als we dat zouden kunnen betalen: prachtig gerestaureerd, mooie niveauverschillen en zelf een fraaie tuin, op die locatie.

We hebben nu niet de tijd voor uitgebreid speurwerk, maar over dit pand is ongetwijfeld nog veel te vertellen. In de Krantenbank vonden we bijvoorbeeld een artikel uit 1978, over het bovenlicht ‘De Witte Swaen’. Dat hoort oorspronkelijk bij een pand op de Rouaanse Kaai. Ene ‘Ko Deur’ maakte zich daar in die tijd behoorlijk druk over. De gemeente gaf het cadeau aan de familie die daar toen een gelijknamige galerie begon. Als we ons niet vergissen betrof dat de latere wethouder Joan van Dijk. Op Middelburg Dronk lezen we dat er ooit zelfs een herberg zat, in de 16e eeuw, toen het nog de Korte Delft was. In diezelfde krantenbank vonden we uiteraard ook vele knipsels over Maison Christian zelf. Een rijke geschiedenis!

Tegen de tijd dat Maison Christian daadwerkelijk gaat verhuizen komen we er uiteraard op terug. Voor nu wensen we Robbert en Christan veel succes voor de komende maanden. Binnenkort zal nog een laatste keer ‘de mooiste kerstverlichting’ van Middelburg ontstoken worden in de Swaen. Als je het maar weet!

Foto 1979: Beeldbank Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Krantenknipsels: Krantenbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Zie ook middelburgdronk.nl/wiki/De_Draak


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg