Geplaatst op 17 oktober 2015

Marjan Ruiter is De Stad

Zij is De Stad! Dit is Marjan Ruiter, directeur van Zeeuws Museum. We liepen haar gisteren toevallig tegen het lijf op het Abdijplein, toen ze had ingesproken bij Provinciale Staten, over de voorgenomen extra bezuinigingen. Het was een kort maar interessant gesprek, over cultuur, de stad én over de manier waarop het museum omgaat met bezuinigingen.

Maar dat is nu even niet waar het ons om gaat. Wat wij zo tof vinden is dat Marjan altijd open staat voor een gesprek. Zoals bekend wordt er op internet soms zeer ongenuanceerd gereageerd op nieuwsberichten. De mensen die dat (meestal anoniem) doen worden ook wel reaguurders genoemd. Op zulke uitlatingen wordt echter maar zelden gereageerd door de organisaties die het onderwerp van het nieuws zijn. Ze kijken wel lekker uit. Marjan Ruiter deed het afgelopen week eens heel anders. Zij nodigde de reaguurders uit voor een persoonlijk gesprek. Zie bijvoorbeeld de reacties onder www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/onverwachte-bezuiniging-overvalt-zeeuws-museum-en-scez-1.5335745

Zouden de reaguurders daar op in durven gaan? Waarschijnlijk niet, maar aan Marjan Ruiter heeft het in ieder geval niet gelegen. Goed hoor!

Foto: Fabiola Gies (www.fabjerennt.nl)

Tags:

Delen op