Geplaatst op 17 september 2018

Marjo de Peugeot, de sympathieke deelauto van KV Swift Middelburg

Zoals veel mensen weten bereiden wij onszelf – bewust – nooit voor op ontmoetingen of op onze quasi-interviews, opdat we altijd lekker onbevangen blijven. Maar soms voelen we ons achteraf dan wel heel stom. Zo ook bij dit filmpje, dat we afgelopen vrijdag maakten achter de Bodenplaats. We hadden daar afgesproken met Dennis Plantinga en Dylan Gillissen, van Korfbalvereniging Swift (M), om even te kletsen over Marjo de Peugeot, de deelauto van de vereniging.

Een dag later zagen we online pas hoe belangrijk dit duo is bij de vereniging, en hoe lang al. Dat bevestigt nog maar eens dat we hoognodig een middagje naar de korfbal moeten. Het is echt niet dat we daar nog nooit voor zijn uitgenodigd hoor. In de Middelburgse horeca werken of werkten veel spelers en speelsters van de club, die ons regelmatig uitnodigden voor mooie thuiswedstrijden. Het kwam er nooit van. Door toen niet te gaan zijn we nu dus mooi door de mand gevallen, als totale sportnitwits.

Maar niet getreurd. We hebben nu zowel de coach als een topspeler de hand geschud en alvast iets geleerd over dat mooie vervoersconcept van de club. De auto ‘Marjo’ wordt normaal gesproken ingezet voor uitwedstrijden (ook voor de winnende partij van gisteren!) maar staat doordeweeks stil. Daarom heeft de club de auto beschikbaar gesteld als zogenoemde deelauto. Iedereen met een rijbewijs mag de auto lenen, tegen een eenmalige vergoeding, en vervolgens een klein bedrag voor de verzekering plus 19 cent de kilometer. Dat is geen geld toch? En ideaal voor mensen die niet kunnen beschikken over hun eigen voertuig. In dit filmpje vertellen Dennis en Dylan daar meer over.

Een leuke bijkomstigheid is dat Marjo bedrukt is met het silhouet van Middelburg én ook meteen reclame is voor Swift. Dat zulke promotie geen kwaad kan bewijzen wij zelf met onze onwetendheid. Foei! Swift is De Stad!

Meer informatie over Marjo is te vinden op kvswift.nl/informatie/deelauto/. En de namen van de twee heren hoef je maar even te googlen, als je meer over hen wil leren.


Delen op