Geplaatst op 19 januari 2018

Matthieu, de fietsvisser van Middelburg

Matthieu Jobse is een held! Deze man staat ook wel bekend als de ‘De fietsvisser van Middelburg’ omdat hij regelmatig fietswrakken (en nieuwere) uit de grachten en sloten van Middelburg vist. Die fietsen laat hij dan meestal staan of hangen, zodat ze opgehaald of afgevoerd kunnen worden. Matthieu noemt zichzelf ook wel ‘hobbyhandhaver’.

Wij leerden Matthieu twee jaar terug kennen. Hij komt regelmatig een ice-tea drinken in Seventy-Seven waar hij dan wel eens iets vertelt over zijn bezigheden. In de zomermaanden rijdt hij met een karretje heel Walcheren af, om de lege limonadeflessen die toeristen in containers gooien eruit te vissen. Daar verdient hij dan zo’n zestig euro per dag mee.

Matthieu is tegen de verrommeling in de stad, zoveel is wel duidelijk. Op Facebook maakt hij ook regelmatig melding van omgevallen muurtjes, verwaarloosde of gestolen voertuigen, noem het maar op. Wij vinden het echt super. Dank je wel Matthieu, jij bent De Stad!

Overigens: Matthieu restaureert ook fietsen. Voor zijn werk bij WLB Gered Gereedschap, maar ook privé. Neem gerust eens contact met hem op, als je op zoek bent.


Delen op