array(2) {
  [0]=>
  int(43199)
  [1]=>
  int(43200)
}

Me worstele en verzuupe!

Me worstele en verzuupe!

Een ludieke actie voor en door alle ondernemers van Middelburg en Zeeland! Hang jij ook een poster achter de ramen? Of gebruik je de afbeelding als tijdelijke profielfoto?
Hieronder de brief die Mart Scherp en Jan Willem Hament gisteren naar veel ondernemers stuurden:

Beste collega-ondernemers,

Inmiddels zijn velen van ons al weer een ruime tijd gesloten met alle gevolgen van dien. Dure inkopen, huurachterstand, belasting en of hypotheekuitstel, een niet toereikende TVL en NOW zorgen ervoor dat het water bij velen van ons aan de lippen staat.

Juist terwijl wij het afgelopen seizoen in Zeeland met zijn allen hebben bewezen dat de meesten van ons zich aan de regels kunnen houden en hebben we de besmettingen extreem laag weten te houden, en dat op 5.432.000 overnachtingen in drie maanden tijd!
Het voelt dan ook niet goed dat dit voor ons besloten wordt en dat we als makke lammetjes moeten volgen.

Meerdere gemeentes verzinnen ludieke acties om toch iets van zich te laten horen.
Jan Willem Hament, bekend van Leuntje & Merien, heeft op een ludieke wijze kenbaar weten te maken dat wij er echt alles aan doen maar met onze rug tegen de muur staan en hoopt hiermee de ondernemers te ondersteunen.

Hij heeft ons Zeeuwse wapen met de wapenspreuk ‘Luctor et Emergo; Ik worstel en kom boven’ pakkend weten te tekenen. Leuntje en Merien en de Zeeuwse leeuw waarbij het water aan de lippen staat, de kroon is vervangen voor het coronateken en op z’n plat Zeeuws eronder “Me Worstele en verzuupe!” (We worstelen en verzuipen).

De ene is specifiek voor de horeca en de andere is gemaakt voor de winkeliers. Als een soort stil protest zou het mooi zijn als we massaal deze tekening op A3 formaat op onze ruiten plakken, er een foto van nemen en deze op onze socials posten met enkel de hashtag #meworsteleenverzuupe

Zo geven we toch op een originele manier een signaal af richting onze overheid, gasten, klanten en pers. Hopelijk willen jullie allemaal meewerken en kunnen we een beetje tamtam maken!

Sterkte voor jullie allemaal en hopelijk kunnen we snel weer aan de slag!

Groet,

Jan-Willem Hament, prent van Hament
Mart Scherp, Restaurant Scherp

Zijn er collega’s die ook graag een poster willen en deze willen ophangen, dan kunnen ze contact opnemen met Mart.

Afbeelding #001 voor het verhaal Me worstele en verzuupe! Afbeelding #000 voor het verhaal Me worstele en verzuupe!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom (terug) bij de VOM, Chipshop Middelburg
Fish & Chips en Chipshop worden samen Markthandel Middelburg

“Zeg, Wij zijn De Stad, waar komt Markthandel Middelburg dan?” We hadden vanochtend niet meteen antwoord op deze vraag, maar Google leidde ons wel naar drie vacatureteksten op de site […]

27 feb 2021
Afbeelding #006 voor het verhaal Vloggen met Mediamarkt Middelburg (+verloting)
Vloggen met Mediamarkt Middelburg (+verloting)

MediaMarkt Middelburg is net als alle andere winkels nog steeds gesloten, maar de medewerkers zijn zeker niet stil gaan zitten. Direct na de lockdown startte de winkel met bezorging aan […]

27 feb 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Werk in uitvoering in Middelburg 1955-1976
Werk in uitvoering in Middelburg 1955-1976

Nog een serie mooie foto’s uit de archieven van de Vlissingse fotograaf Dert. Op deze beelden zie je vooral werk in uitvoering aan het Kleverskerksejaagpad en op de Loskade. Het […]

28 feb 2021