Geplaatst op 23 augustus 2016

Mee met Rondvaart Middelburg: de foto’s

Voor de mensen die zo’n (live-) video van bijna 20 minuten veel te lang vinden: hierbij ook nog een serie foto’s van de tocht met Rondvaart Middelburg vanochtend.

Eigenlijk gingen we alleen even vragen wanneer we eens een keer mee zouden mogen. “Als jullie willen kunnen jullie meteen met deze mee”, zei Marleen van Banning. “De volgende is volgeboekt.” Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Heerlijk zomers weer en een boot vol (o.a.) Brabantse vrouwen: een prima moment, toch? Roland van Banning was bovendien zelf de gids en stuurman van deze tocht. We waren benieuwd!

En het mag gezegd: de drie kwartier vlógen om. We waren echt verrast door hetgeen Roland allemaal te vertellen heeft over dat relatief kleine stuk Middelburg. We leerden van alles. Das war Fabelhaft leute! Het is bovendien een leuke ervaring om je eigen stad nu eens van het water te aanschouwen. Alles ziet er dan net een beetje anders uit.

En we stonden er eigenlijk nooit zo bij stil, maar Rondvaart Middelburg is dus gewoon een 100% particuliere onderneming. Als we dan zien hoe druk het deze zomer is, daar aan Achter de Houttuinen, kunnen we weinig anders dan constateren dat het ook een hele gezonde onderneming is. Roland bevestigde dat desgevraagd maar voegde er wel aan toe: “we moeten het natuurlijk wel in zeven maanden verdienen, in de winter zijn er geen inkomsten”. Dat is natuurlijk ook weer zo. Maar ze zijn tevreden hoor, meer dan zelfs. Roland zei ook nog dat het een risico was om de rondvaart over te nemen, ooit, maar dat het achteraf gezien de beste keuze van hun leven is geweest. Nu we het dan eindelijk eens van dichtbij hebben bekeken snappen we die opmerking goed. Rondvaart Middelburg is een prachtbedrijf, dat een hoofdrol vervult in het bedienen en doorverwijzen van alle toeristen die onze stad bezoeken. Dat is goud waard.

Bedankt voor het tochtje Roland en Marleen. Jullie zijn De Stad!

www.rondvaartmiddelburg.nl/


Delen op