Geplaatst op 18 april 2018

Meer dan 150 cruiseschepen doen Middelburg aan, in 2018

Middelburg is aan!

We zagen burgemeester Harald M. Bergmann de afgelopen weken al een paar keer twitteren over de riviercruiseschepen die tegenover zijn kantoor aanmeren en besloten bij de afdeling groepsarrangementen van VVV Zeeland na te vragen hoeveel van die schepen eigenlijk naar Middelburg komen in deze periode.

We kregen al vlot een reactie van Maxine Poley, die voor de periode april-augustus 2018 sowieso al 25 schepen kon oplepelen. En dat zijn dus alleen de schepen waar de VVV weet van heeft (de organisatie organiseert diverse gidsendiensten voor de passagiers). Maxine kon melden dat de schepen gemiddeld 200 passagiers aan boord hebben.

Wij gingen zojuist zelf naar de Loskade, en spraken heel kort met de kapitein en een medewerker van de MS River Voyager. Binnen mochten we geen foto’s maken, maar op het bovendek en vanaf de kade wel. Ook zonder die foto’s kun je echter wel zien dat de schepen behoorlijk luxe zijn. In het geval van de Voyager ging het om een groep Amerikaanse passagiers, die in 11 dagen een trip door Nederland en België maken. Zo’n reisje begint bij 4099 dollar p.p. Voorwaar geen kattenpies! Zo’n bezoekje aan de stad, al dan niet met een gids, duurt overigens maar een paar uur. De schepen liggen hier meestal maar een nacht en een deel van een dag.

Nadat we in steenkolerig Engels een paar vragen hadden gesteld aan twee dames aan boord liepen we door naar de bussen van Van Fraassen Travelling, verderop de Loskade. We vroegen de twee chauffeurs die stonden te wachten of ze wilden verklappen welke toeristen zij vervoeren vandaag. Welnu: meer dan 100 Canadezen van een cruiseschip dat in Veere ligt aangemeerd. Die worden dus ook gewoon de hele zomer naar Middelburg gependeld. Geen ritjes waar chauffeur Jaap zijn hand voor omdraait. Hij rijdt al 42 jaar voor van Fraassen.

Wat een wereldstad he mensen? We lijken Rotterdam wel 🙂

#Schipahoi

Meer over het schip en de trip:

www.vantagetravel.com/cruises/vantage-cruise-line-our-fleet/europe-deluxe-river-ships/ms-river-voyager

www.vantagetravel.com/ourjourneys/deluxe-river-cruises/european-river-cruise/holbe/2018/itinerary?_id=81EA1D59A81D451BB9B0650B444603BE&_z=z

groepen.vvvzeeland.nl/

Update: Wethouder Johan Aalberts schrijft in een reactie: “We verwachten dit jaar tussen de 150-200 schepen, de hoogtijdagen van de riviercruise zijn in het voor- en naseizoen. Na Pasen druppelen de schepen binnen. Deze dagen liggen er soms meer dan 4 schepen. De meeste schepen en hun opvarenden overnachten niet aan de kade, maar op weg naar een volgende bestemming. Gelukkig hebben ze dan al geweldig kunnen genieten van ons mooie Middelburg. Deze markt is ons deels aan komen waaien en door gerichte acquisitie. Een aantal jaren geleden bleken de dan gebruikelijke riviercruises geen gegarandeerde reizen over de Maas en de Rijn aan te kunnen bieden. De waterstand in de Maas fluctueerde teveel en in de Rijn lag enkele maanden een olietanker dwars. En toen begon de acquisitie voor Middelburg, een niet te missen stad. En dat blijkt…. van Harte Welkom!”


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg