array(8) {
 [0]=>
 int(9711)
 [1]=>
 int(9712)
 [2]=>
 int(9713)
 [3]=>
 int(9714)
 [4]=>
 int(9715)
 [5]=>
 int(9716)
 [6]=>
 int(9717)
 [7]=>
 int(9718)
}

Meer sfeerverlichting in de binnenstad van Middelburg: een update én oproep van de VOM

Eergisteren was er in Hildernisse eten & drinken een algemene ledenvergadering van de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM). Een van de belangrijkste onderwerpen op de agenda was de (behoefte aan meer) sfeerverlichting in de binnenstad van Middelburg.

TLDR; die verlichting komt er, vanaf half november. Maar voor daarna is er meer geld nodig, en dus is er een oproep.

Het is al een paar jaar een hot item. De meeste ondernemers en bezoekers van de Middelburgse binnenstad zijn erg blij met Middelburg Winterstad en de mooie ijsbaan op de Markt, maar vinden het tegelijkertijd een gemiste kans dat Middelburg niet meer winterse sfeerverlichting heeft. De VOM vindt dat ook, en wil daar graag iets aan doen.

Maarrrr, je voelt ‘m al aankomen: die sfeerverlichting kost veel geld. Na een flinke lobby is de Gemeente weliswaar akkoord gegaan met sfeerverlichting, maar dan onder twee voorwaarden: die mag er alleen hangen tussen half november en half januari én de gemeente betaalt er zelf niet aan mee.

Met dat uitgangspunt is een werkgroep van de VOM in de materie gedoken, en is er onderhandeld met leveranciers van verlichting, enz. Dat is allemaal goed gegaan, maar er zijn nog steeds allerlei horden te nemen. Het begint er al mee dat de verlichting die al tien jaar op de gevels van veel winkels zit eerst moeten worden gerepareerd, of moet worden vervangen. Gebeurt dat niet, dan doet de nieuwe verlichting het ook niet. Ook die operatie kost een lieve duit.

Maar er komt dus wel verlichting, die vergelijkbaar is met de verlichting die je ziet op de eerste vijf foto’s. Maar de VOM wil het in 2020 graag nog beter doen, en ook bomen van Geeregebied tot Damplein voorzien van lichtsnoeren, een mooie lichtslinger rondom Plein 1940, enzovoort. Dat kost allemaal nog meer geld. En dat geld is er nog niet.

Daarom hoopt de VOM dat minstens de helft van de leden een upgrade zal doen van het lidmaatschap. Op https://wijzijndestad.com/stadsinfo/lid-worden/ kun je meer lezen over de drie pakketten. Het gaat dan om het tweede pakket. Wil je upgraden? Stuur dan even een mailtje naar Louise Van’t Hof-van Keulen, via secretaris@ondernemersmiddelburg.nl.

We gaan in 2020 uiteraard nog meer mogelijkheden verkennen. Misschien starten we wel een crowdfunding, in de hoop dat de bewoners van Middelburg, of andere bedrijven in de stad, ook een bijdrage leveren. Alleen op die manier krijgen we die extra gezelligheid die Middelburg en Middelburg Winterstad verdienen.

Heb je andere ideeën? Laat het dan weten in een berichtje of een reactie!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom in Middelburg, Elloro!
Welkom in Middelburg, Elloro!

Bij ondernemers die zich in Middelburg centrum vestigen staan we altijd vrij snel op de stoep om kennis te maken. Zo ook bij internetbureau Elloro, dat begin vorige maand de […]

7 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Het programma van Popronde Middelburg 2019!
Het programma van Popronde Middelburg 2019!

Woohoo! Het is Popronde Middelburg vandaag. Da’s altijd een tof feestje mensen! Lonneke de Klerk vertelde ons net dat er een paar wijzigingen in het programma zijn. Op de foto’s zie je […]

7 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Amazing Years: een pop-up expositie in de Herenstraat
Amazing Years: een pop-up expositie in de Herenstraat

Zo leuk dit! Een uurtje geleden is in het pand aan Herenstraat 5, waar tot voor kort schoenenwinkel Kids Station was gevestigd, de tijdelijke expositie Amazing Years geopend. In de […]

8 nov 2019