Geplaatst op 21 juli 2018

Met de familie van Haaften in de grootste stadstuin van Middelburg

Waanzinnig! Een week geleden plaatsten we hier een kort stukje over de renovatie en wederopbouw van het pand aan Volderijlaagte 7. We vonden het jammer dat we geen blik konden werpen op de grote stadstuin √°chter dat pand. Een uurtje later reageerde Jonkheer Maarten van Haaften met de opmerking dat zijn familie op Herengracht 120 woont, het pand waar die grote tuin bij hoort. We waren welkom om een kijkje te komen nemen.

Vanochtend om 11.00 uur waren we present. Maarten en zijn vader Adriaan van Haaften namen ons meteen mee naar de tuin. Die bleek inderdaad, en dan drukken we ons nog voorzichtig uit, zeer indrukwekkend. De tuin is niet alleen groot, er staan ook bijzondere bomen in. Het pand zelf, dat dateert van 1902, heeft ook een mooie geschiedenis. Het werd onder meer bewoond door de architectenfamilie Goethals en de familie Schorer en ook door de Joodse familie Koch, waarover het verhaal gaat dat die een schuilkelder onder de tuin bouwde. Buitengewoon! Kijk zelf maar. De wandeling door de tuin begint na ongeveer vier minuten.

De ouders van Maarten hebben het pand onlangs overigens verkocht. Zij emigreren naar de Antillen. Maarten blijft zelf wel in Middelburg wonen. We weten niet wie de nieuwe bewoners zijn, maar het schijnt wel dat zij voornemens zijn kleine stukken van deze enorme tuin te verkopen aan een deel van de 29 achterburen van Herengracht 120. De familie van Haaften heeft ook nog wat spulletjes te koop, voor een zacht prijsje. Liefhebbers mogen gewoon aanbellen.

Bedankt voor het inkijkje, familie van Haaften!

Meer over de familie Goethals in de Tijdschriftenbank Zeeland.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/van-verval-naar-energieneutraal-volderijlaagte-7-wordt-gerenoveerd/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg