array(3) {
  [0]=>
  int(44281)
  [1]=>
  int(16461)
  [2]=>
  int(33236)
}

Met Koert Jan Schulting in Huize Toorenvliedt

Dát Stichting Arduin Huize Toorenvliedt aan de Koudekerkseweg zou gaan verkopen was al langer bekend maar nu het ook echt zo ver is zijn veel Middelburgers benieuwd wat de nieuwe bestemming zal zijn.

Toen makelaar Koert Jan Schulting ons in februari rondleidde door de voormalige Sterrenwacht en het Oude Mannen- en Vrouwenhuis beloofde hij dat hij contact zou opnemen als Schulting & Partners, makelaars – taxateurs o.z. weer een bijzonder pand in de verkoop zou hebben. Hij hield woord en nodigde ons uit om vandaag een kijkje te komen nemen in de prachtige voormalige buitenplaats. Daar gingen we maar wat graag op in.

750.000 euro is een fors bedrag maar voor dit goed onderhouden monument uit 1754 valt het best mee. Koert Jan legde uit dat die relatief lage prijs heeft te maken met de mogelijke bestemmingen van het pand. Er was al een stel dat zich meldde en er graag zou willen wonen, maar dat mag niet zomaar, tenzij Gemeente Middelburg bereid is om het bestemmingsplan te wijzigen. Een hotel of een restaurant lijkt ons een prachtige invulling, maar daar geldt hetzelfde voor.

Maar Toorenvliedt is hoe dan ook een pareltje. Alleen de kelder viel ons een beetje tegen. Maar dat werd dan weer ruimschoots gecompenseerd door het schitterende uitzicht dat we hadden in het torentje. Je zal zo’n park maar als achtertuin hebben!

Het park hoort overigens niét bij de aankoop. De oprijlaan evenmin. Maar dat heeft ook voordelen. Het labyrint wordt onderhouden door het wijkteam van T Zand – Stromenwijk (o.a. Piet de Bruin, die we daar eerder al eens ontmoetten), het groen aan de voorzijde door de gemeente.

Al met al kunnen wij heel goed begrijpen dat mensen hier willen wonen. Als wij het konden betalen zouden we dat ook best willen 🙂

Meer informatie:

https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/het-buiten-toorenvliedt

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/piet-de-bruin-de-schatbewaarder-van-park-toorenvliedt/

https://wijzijndestad.com/verhalen/beelden-uit-de-oorlogsgeschiedenis-van-toorenvliedt/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Monumenten! De klassendag van Acaciahof in de Middelburgse Abdij
Monumenten! De klassendag van Acaciahof in de Middelburgse Abdij

Over de Open Monumentendag van vandaag hebben we het al meer gehad deze week maar wat wij niet wisten is dat er door sommige Nederlandse steden ook een zogenoemde klassendag […]

8 sep 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal De Oldtimerdag 2018 op de Markt in Middelburg
De Oldtimerdag 2018 op de Markt in Middelburg

Bij de Oldtimerdag 2018 Middelburg, van Stichting Evenementen Middelburg. Zij zijn te gast!

8 sep 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Feest! Café Tympaan bestaat 10 jaar!
Feest! Café Tympaan bestaat 10 jaar!

Cafe Tympaan bestaat 10 jaar. Zij zijn De Stad!

9 sep 2018