Geplaatst op 24 april 2019

Met Willem Hamer aan boord van de Avalon Visionary in Middelburg

Te gek! Een maand geleden schreven we over de vele cruiseschepen die Middelburg dit seizoen bezoeken. Het zijn er dit jaar meer dan 180! Vorig jaar informeerden we al eens of we foto’s mochten maken aan boord van zo’n schip, maar toen kwamen we helaas niet verder dan een paar kiekjes op het bovendek.

Maar dit jaar is daar Willem Hamer! De een kent deze Middelburger misschien nog van zijn werk in en voor de Walcherse horeca, de ander wellicht nog van zijn eigen bedrijf, waar hij eind 2017 mee stopte: Wijnbazen.nl.

Willem ging vervolgens aan de slag als manager in de wereld van riviercruises. Gisteren lag het schip waar hij momenteel op vaart, de Avalon Visionary, een paar uurtjes in Middelburg. En wat leuk: Willem nodigde ons uit voor een rondleiding door en over het schip. In verband met de privacy van de passagiers en de crew mochten we natuurlijk niet overal filmen, maar in die elf minuten hebben we nog best veel in beeld gebracht, inclusief de kapitein in zijn indrukwekkende stuurhut.

Kort na het filmen zagen we de passagiers (waaronder veel Amerikanen) net terugkeren van een rondje Middelburg, onder begeleiding van de stadsgidsen van Tourist Info. Willem verwelkomde hen hartelijk, met babbelaartjes die Gemeente Middelburg beschikbaar heeft gesteld. En we zagen hem ook nog lokale lekkernijen inslaan, in dit geval bonbons van het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken. Het was een kort bezoek, aan onze stad, maar Willem liet het in ieder geval niet opopgemerkt voorbijgaan 🙂

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/het-nieuwe-cruise-seizoen-is-geopend/


Delen op