array(1) {
  [0]=>
  int(5608)
}

Mevrouw Meulmeester: al 75 jaar trouw aan ’t Zand

Mevrouw Meulmeester is 100 jaar oud. Ze is in 1916 geboren in Vlissingen maar ze woont al 75 jaar in ’t Zand in Middelburg. Ze nodigt iedere Middelburger uit om verhalen te delen. Over vroeger, over nu en over de toekomst.

“Toen ik op mijn vijfentwintigste naar Middelburg verhuisde deed ik dat eerlijk gezegd met enige tegenzin. Ik werkte met plezier bij Vroom en Dreesman in Vlissingen en ik vond Middelburg altijd maar een stijve ambtenarenstad. Ze waren daar wel goed in het organiseren van optochten maar als wij daar dan vrolijk achteraan hosten werden we altijd raar aangekeken. Dat deden Middelburgers niet, stel je voor! Dat we toch naar de hoofdstad verhuisden had alles te maken met de baan van mijn man. Hij werkte voor drogist Paul van Sluijs, die met zijn zaak ‘De Ster’ was gevestigd in de Vlasmarkt.

We belandden in ’t Zand, waar we altijd zijn blijven wonen. Mijn man begon Drogisterij De Vijzel, op de hoek van de Ruyterstraat en het Karel Doormanplein. Ook in Souburg en Vlissingen hadden we nog drie zaken. We zijn in al die jaren maar een paar keer verhuisd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog omdat we ons huis aan de Oude Koudekerseweg moesten verlaten vanwege de inundatie. Maar we zijn de wijk altijd trouw gebleven. Ik ben al 70 jaar lid van de wijkvereniging, die mijn man ooit met een aantal mensen heeft opgericht. Maar er is wel veel veranderd. Nu zijn er bijvoorbeeld bijna geen winkels meer in de wijk. Dat is wel jammer. Maar als stad heeft Middelburg ook positieve ontwikkelingen ondergaan. Vroeger gingen Middelburgers bijvoorbeeld altijd uit in Vlissingen omdat daar veel meer te doen was. Dat veranderde misschien wel door de komst van de buitenwijken in de jaren 60 en 70. Mensen blijven nu vaker in de eigen stad.

Of ik nog veel doe op mijn leeftijd? Ik speel nog twee keer per week Bridge en houd ook van bingo. Daarom kom ik nog vaak in de Vergulde Baars, in Willibrord en bij het Getij. Daar eet ik ook regelmatig. Mijn man riep altijd al dat ik wel 100 zou worden, maar ik had het zelf niet verwacht. Ik drink iedere dag een glaasje sherry en rookte vroeger ook regelmatig een sigaretje na het eten. Maar ik heb ook altijd veel aan wandelsport gedaan. Ik liep zonder problemen van Middelburg naar Bergen op Zoom.

Naar Vlissingen ga ik nooit meer terug. Daar ben ik te lang voor weg. Maar als je me vraagt naar mijn favoriete plekje van Middelburg houd ik wijselijk mijn mond. Geef mij maar de boulevard, haha.

Foto: Scherp Fotografie

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Restaurant Basalt viert 1-jarig bestaan in Middelburg
Restaurant Basalt viert 1-jarig bestaan in Middelburg

Wij gaan bijna altijd een kijkje nemen als ondernemers een nieuwe winkel of een nieuw horecabedrijf starten in Middelburg, maar het komt minder vaak voor dat we vervolgens ook nog […]

13 jun 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal De Ringrijder is terug
De Ringrijder is terug

Jaaaa! Eindelijk is ‘De Ringrijder’ weer terug op z’n plek. Het was eigenlijk de bedoeling dat dit begin april al zou gebeuren, maar wat zou ’t? Beter laat dan nooit […]

13 jun 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Kuzee opent Middelburgse wasstraat medio juli
Kuzee opent Middelburgse wasstraat medio juli

Vraag ons niet waarom, maar als wij denken aan Kuzee denken wij vooral aan het autobergingsbedrijf. De gele takelwagens van het bedrijf zie je overal in Zeeland. Kuzee is een […]

13 jun 2017