Geplaatst op 08 oktober 2018

Michiel Kunst over het Middelburg Wijnfestival 2018

Een maandje geleden spraken we in de burgerzaal van het stadhuis al met Gerard en Koen, de organisatoren van Middelburg Wijnfestival 2018, maar nu dat festival bijna van start gaat leek het ons ook nog wel aardig om met een van de lokale wijnkenners van het festival te kletsen.

Michiel Kunst ís zo’n kenner. Veel Middelburgers kennen Michiel van zijn Restaurantje Nummer 7 aan de Rotterdamsekaai, maar hij is dus ook al jaren mede-eigenaar van Wijnkoperij La Persistance. Hij staat vrijdag en zaterdag ook met zeker 15 wijnen in de Burgerzaal, die iedereen kan komen proeven. Gistermiddag vielen we even binnen in zijn restaurant, waar hij alvast iets vertelden over een paar van die wijnen.

En nu we het er toch over hebben kunnen we ook nog wel citeren uit het persbericht, voor een indruk van het festival:

“Ooit wel eens een middeleeuwse mandenmaker gezien, een spinster of een handelsteiziger uit die tijd? Dan is nu je kans op het Middeleeuwse ambachten- en handelsplein op de Markt in Middelburg tijdens de zaterdageditie op 13 oktober. Naast de ruim 100 wijnen, hapjes, chocolade, en de versante limonello twist uit het RTL4-programma ‘Het Italiaanse dorp Ollolai’ wordt er door de organisatie op de zaterdag een historisch ambachtenplein gepresenteerd, direct voor én in de ontvangsthal van het stadhuis. Er zijn marskramers, wijnmakers, mosterdmakers, worstenmakers, sieradenmakers, een spinster, een straatmuzikant en nog veel meer. De markt in Middelburg begint om 11.00 uur, eindigt om 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

Voor het wijnfestival in de burgerzaal van het stadhuis op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober vanaf 15:00 uur zijn nog kaarten beschikbaar. Koop ze online of bij Anthony Primera Burger voor 10 euro, inclusief 2 munten. Aan de deur zijn de kaarten 12,50 euro, incl 2 munten.”

Meer op www.middelburgwijnfestival.nl/wijnfestival-2018/ en
masevents.nl.

La Persistance: www.lapersistance.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/gerard-en-koen-over-middelburg-wijnfestival-2018/