array(6) {
 [0]=>
 int(7409)
 [1]=>
 int(7410)
 [2]=>
 int(7411)
 [3]=>
 int(7412)
 [4]=>
 int(7413)
 [5]=>
 int(7414)
}

Middelburg, 17 maart 2020

Als we dit volhouden komt het misschien wel goed met dat scenario van de experts die premier Rutte gisteren aanhaalde in zijn toespraak. Het is rustig in de Middelburgse binnenstad, zéér rustig. Een wandeling zou je bijna omschrijven als banjeren langs de frontlinies.

 

De meeste winkels zijn nog steeds gewoon open, al zijn er ook veel zaken met aangepaste openingstijden, of zaken die soms dicht zijn, soms niet, zoals de Amac.

 

Weekmarkt Middelburg staat er aanstaande donderdag gewoon, als er niks verandert, maar niet allemaal. We kregen zojuist een app van Vishandel Cor Bosman. Die schrijft:

 

“Aan de trouwe bezoekers van onze viskraam in Middelburg en Vlissingen en Goes.

 

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en onze medewerkers is onze hoogste prioriteit. Daarom nemen wij zo veel mogelijk extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Wij zijn dan ook deze week niet op de Zeeuwse markten en bereiden ons voor om met alle mogelijke maatregelen u volgende week weer te mogen begroeten op de markt.”

 

Ondertussen vult iedereen de nieuwe situatie op een eigen manier in. We kwamen nog een kroegbaas tegen, die nu zijn cd’s op alfabetische volgorde aan het zetten was. Die repte over bekenden die nu dan maar eens om visspullen waren gegaan bij bd store. Als je dan toch gaat zitten staren, dan beter maar naar je dobber.

 

We zagen ook veel ondernemers in de weer met poetsen, opruimen, herinrichten en verbouwen….en met overleggen natuurlijk. Of met resetten, zoals Dorothy Baetens.

 

En niet vergeten: vanavond mag er geklapt worden:

 

https://www.ad.nl/home/applaus-voor-onze-helden-van-de-zorg~aeba83ee/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update 18 maart: over lokale initiatieven en oproepen
Corona-update 18 maart: over lokale initiatieven en oproepen

Zijn we weer, met een update. Deze vinden we wat lastiger, omdat het nog niet zo eenvoudig is het overzicht te bewaren. Niet als het gaat om alle maatregelen rondom […]

18 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update: Gemeente Middelburg komt met ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en verenigingen
Corona-update: Gemeente Middelburg komt met ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en verenigingen

Top. Ook Gemeente Middelburg komt, in verband met de coronacrisis, met ondersteuningsmaatregelen voor lokale ondernemers. VVD Middelburg had schriftelijke vragen gesteld. De belangrijkste voor ondernemers:   Vraag: De VVD vindt […]

18 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Geen viering Koningsdag 2020 in Middelburg
Geen viering Koningsdag 2020 in Middelburg

Geen viering van Koningsdag in Middelburg dit jaar. Stichting Evenementen Middelburg schrijft vanavond: Beste, Ons hele land is net als de hele wereld momenteel in de greep van het Coronavirus. […]

18 mrt 2020