array(1) {
  [0]=>
  int(14630)
}

Middelburg geeft weer weg: Wij zijn De Actie, editie 2019

Vorige week donderdag gooiden we een balletje op. De vraag was of we zouden moeten gaan voor een tweede editie van ‘Wij zijn De Actie’. Dat was een weggeefactie in de zomer van 2017, met cadeau’s voor onze volgers, van meer dan 160 Middelburgse winkels en ondernemers.

Nou, die tweede editie gaat er komen hoor, begin 2019. Op Facebook en Instagram lieten 56 winkels en andere bedrijven nu al weten (weer) mee te willen doen. Dat is toch geweldig? En een prima basis, wat ons betreft.

Die 56 hebben we alvast genoteerd maar bij dezen roepen we andere ondernemers die mee willen doen om ons dat voor 10 januari te laten weten. Dat kan in een reactie onder dit bericht, via Messenger of via wijzijndestad@gmail.com. Je mag zelf weten wát je wilt verloten. Vorige keer koos de een voor tegoedbonnen voor álle winnaars (dat waren er toen 15), de ander voor een diner voor 2 personen. Alles kan. Maar hoewel ieder gebaar gewaardeerd wordt is het natuurlijk extra tof als je iets moois of bijzonders verloot. Dat blijft hangen, en het geeft een mooie draai aan de actie. En voor de goede orde: iets bijzonders hoeft niet per se iets duurs te zijn he? Dat mág wel, maar hoeft zeker niet. Veel kleine goodies maken meer mensen blij dan één prijzig geschenk, tenslotte.

Hoe gaat het verder in zijn werk? Na 10 januari brengen we alle deelnemers in kaart. Vervolgens hopen we voor eind januari alle goodies in te zamelen. Daar krijgen we misschien hulp bij van Caljouw Rademaker Verhuizingen, maar dat hangt een beetje af van de omvang van de actie, schatten we zo in. We zouden het liefst alles op 1 dag inzamelen, maar misschien is dat niet haalbaar. Als we op bezoek komen maken we natuurlijk foto’s en filmpjes van alle weggevers, om later te kunnen gebruiken voor de actie.

Als alles is verzameld kijken we vervolgens hoe we het zo eerlijk mogelijk kunnen verdelen. In 2017 gebruikten we daar 15 grote verhuisdozen voor. Vervolgens schrijven we een bericht met een overzicht en kan iedereen meeloten door te reageren ónder dat bericht.

Daarna, eind januari of in de loop van februari, loten we met behulp van Random.org, waarna we een datum afspreken om alles te verdelen. Daar doen we uiteraard ook verslag van!

Wij kijken uit naar alle bijdragen en hopen dat dit een mooi feestje wordt. Iedereen die meedoet bedanken we nu alvast een beetje.

Vrolijk kerstfeest!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-winnaars-van-wijzijndeactie-middelburg-in-hotel-loskade-45/

https://wijzijndestad.com/verhalen/wijzijndeactie-middelburg-doos-8/

https://wijzijndestad.com/verhalen/wijzijndeactie-uitpakparty-in-hotel-brasserie-loskade-45/

Foto: kerstfeest (versmakking) in café de Reutel ca. 1975, door Jaap Wolterbeek.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Salon Julie heropend aan de Noordweg in Middelburg
Salon Julie heropend aan de Noordweg in Middelburg

Ondernemen is soms ook een kwestie van dingen uitproberen. Dat betekent ook dat je bereid moet zijn om terug te komen op eerdere keuzes, of om het roer op zeker […]

27 dec 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij waren De Stad 2018: januari
Wij waren De Stad 2018: januari

Natuurlijk blikken ook wij een beetje terug op 2018, aan de hand van de berichten die we zelf schreven. Dat geeft nauwelijks een beeld van de politieke ontwikkelingen of van […]

27 dec 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Kanaal door Walcheren 27 december 2018: geen filters nodig
Kanaal door Walcheren 27 december 2018: geen filters nodig

Mooi kleurtjes hebben geen filter nodig. Langs het Kanaal door Walcheren, eind van de middag. Met dank aan Jort Hardon voor de foto’s!

27 dec 2018