array(8) {
 [0]=>
 int(42269)
 [1]=>
 int(42268)
 [2]=>
 int(42267)
 [3]=>
 int(42270)
 [4]=>
 int(42271)
 [5]=>
 int(42273)
 [6]=>
 int(42272)
 [7]=>
 int(42266)
}

Middelburg haalt opgelucht adem

Als je A zegt ontkom je ook niet helemaal aan B.

De ellende is gelukkig uitgebleven, maar tussen 19.00 en 21.00 uur was de sfeer in de binnenstad wel een beetje surrealistisch. Een bizarre vibe. Er reed veel meer politie rond dan we voor mogelijk hadden gehouden. De agenten deden hun werk zeer professioneel. Overduidelijk aanwezig, op alle toegangs- en uitvalswegen, maar zonder machtsvertoon of overdreven handhaving. Als je bij Albert Heijn Middelburg-Centrum wilde wandelen kon dat gewoon, al werden er wel talloze voertuigen staande gehouden voor controles.

Behalve de vele politieauto’s en eenheden met andere voertuigen zagen we ook veel bekende gezichten. Je zou kunnen roepen dat het ging om ramptoeristen of sensatiezoekers, maar wij zagen vooral veel ondernemers die bezorgd waren over hun winkels of hun vastgoed. Omdat er gelukkig niks gebeurde dreigde het bijna gezellig te worden. We hoorden mensen het gevoel van Nieuwjaar aanhalen, en de N8vdn8 Middelburg. Een beetje gek misschien, maar wij voelden dat ook. Het was waarschijnlijk gewoon opluchting, die in de lucht hing.

Maar grappig werd het nooit. We spraken ook mensen die aan Achter de Houttuinen wonen, die verdomme hun kleine kinderen elders hadden ondergebracht. Ondernemers die hun etalages dichttimmerden voor de zekerheid. Mensen op allerlei adressen, ver van de Appie, die doodsbang waren door alle ontwikkelingen.

Er zijn ook heel veel mensen boos. Misschien op die ene lam*** die de boel online eens flink ging opnaaien, maar vooral op al die mensen die dit door heel Nederland doen. De angst regeert en daar maken deze onverlaten misbruik van. Zo kan en mag het niet zijn. We moeten allemaal na blijven denken en relativeren. Wat dat betreft moet het ook een geruststelling kunnen zijn dat de gemeente, politie en al die andere partijen dit wél serieus nemen. We spraken zelfs een jongerenwerker uit Goes die had gehoord dat er mogelijk ook Goese jongeren zouden zijn. “Je kan ze maar in beeld hebben om er later mee aan de slag te gaan.”

Het zijn hele rare tijden, dat weten we nu wel. Het wringt aan alle kanten. Ieder mag zijn mening hebben, want er is genoeg om vraagtekens bij te plaatsen, of om kritiek op te hebben. Maar dit is geen goede manier om je punt te maken, daar zijn we het (bijna) allemaal wel over eens toch?

Opzouten!

Volgende verhalen

Afbeelding #001 voor het verhaal Om snel of niet te vergeten: Middelburg op Instagram, januari 2021
Om snel of niet te vergeten: Middelburg op Instagram, januari 2021

Een maand om heel snel weer te vergeten, of viel het uiteindelijk mee? Jullie zeggen het maar. Aan moeder natuur lag het in ieder geval niet. Zij toverde werkelijk van […]

28 jan 2021
Afbeelding #005 voor het verhaal Mooi: Team Eiggenwijzz helpt De Belt Middelburg..en vice versa
Mooi: Team Eiggenwijzz helpt De Belt Middelburg..en vice versa

Een paar weken geleden lazen we over zinloze vernielingen aan het MTB-parcours De Belt in Middelburg (waar we vorig jaar maart over schreven). Om droevig van te worden. Maar van […]

28 jan 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Beenhouwerssingel, 25 januari 2021: een schilderij van Jo Dumon Tak
Beenhouwerssingel, 25 januari 2021: een schilderij van Jo Dumon Tak

Dit vinden we dan weer zo bijzonder hè. En tof. We wilden afgelopen maandag aanvankelijk geen aandacht besteden aan die oproepen, maar deden het uiteindelijk toch. Die twee berichtjes bereikten […]

29 jan 2021