array(1) {
  [0]=>
  int(5812)
}

Middelburg is mooier met Marijn

Een nachtmerrie. Een betere omschrijving voor het verhaal van Marijn Kluijfhout hebben we nu even niet.

Twee weken geleden deelden we hier die toffe poster met de tekst ‘Middelburg is mooier met jou’, die gemaakt is door Marijn en zijn lief Marieke van der Perk. We beloofden toen dat we er nog uitgebreider op terug zouden komen.

Het idee was om foto’s te maken van alle zaken waar de poster hangt (onder meer De Herberg VRIENDSCHAP cafe restaurant, De Juf, Soep en Sap Middelburg en Het Koffiepand), om vervolgens een kijkje te nemen bij mooisenmeer.nl, waar de poster exclusief wordt verkocht.

Dat item konden we dan misschien weer koppelen aan het lied waar de tekst uit afkomstig is, was het idee. Dat lied werd geschreven door Arjen van Wijk, van Herbergen. We vonden het extra mooi dat het project werd geboren vanuit het idee om lokale ondernemers te steunen, in deze barre tijden.

Het liep allemaal anders. Het noodlot sloeg toe. Marieke deelde het nare nieuws op 13 mei:

“Slechte film.

Marijn heeft maandag een ernstig ongeluk gehad in zijn werkplaats. Een val van een paar meter. Hij is naar Rotterdam gebracht. Met zijn hoofd is alles ok. Maar hij heeft ruggenwervels gebroken. Een dwarslaesie. Hij is ’s avonds geopereerd om ruimte te maken en te fixeren. De operatie is goed gegaan. Hoe hij zal herstellen is afwachten. Dit is enorm heftig. En het wordt een hele lange weg.”

Marijn schreef er gisteren zelf ook over. Een passage:

“De val maakte ik toen ik, op maandag 11 mei, net voordat ik zou gaan varen, me naar boven haastte om nog even een houtsample te maken een voor offerte voor Cityhotel Wood. De trap schoof onder me uit toen ik bijna boven was, ik probeerde nog vast te grijpen aan de zoldervloer maar alles was te laat. Ik ben elk moment bij bewustzijn geweest. Ik kon gelukkig zelf 112 bellen, anders was ik pas úren later gevonden want ik zou niet mee eten maar gaan surfen.”

We schrijven nooit zomaar over verdrietige dingen zoals dit ongeluk, omdat het ook ongepast kan zijn. Maar in dit geval doen we dat wel, omdat Marijn en Marieke juist nú steun kunnen gebruiken. Of het nu gaat om een kaartje of om de aanschaf van zo’n prachtige ‘houten kop’: het zijn allemaal hartjes onder de riem die gewaardeerd worden. Kleine dingen die de energie geven om te herstellen, op te krabbelen.

Dit kan ons allemaal gebeuren. Het is wreed en heftig. Het verandert alles.

We wensen Marijn en Marieke veel sterkte en duimen voor herstel.

Middelburg is mooier met jullie!

Zie ook:

http://kluijfhout.com/

Middelburg is mooier met jou!

https://wijzijndestad.com/verhalen/herbergen-in-de-stad-voor-de-stad/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal 8ter de Maker: Mick Jansen met Young Villian & L.U.N.A.
8ter de Maker: Mick Jansen met Young Villian & L.U.N.A.

Mick Jansen kwam hier in het verleden al vaker voorbij, vooral met zijn werk vanuit Urban Umbrella. Het mooie van Mick is dat hij nooit alleen komt, hij werkt samen […]

25 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Lieve Hemel verhuist naar Klein Vlaanderen, Jinc Optiek naar de Langeviele
Lieve Hemel verhuist naar Klein Vlaanderen, Jinc Optiek naar de Langeviele

Middelburgse verhuisberichten! Lieve Hemel verhuist van Langeviele 40 naar Klein Vlaanderen 91, het pand waar nu Taco Bongers is gevestigd met TB Tweedehands. In oktober komt daar Jinc Optiek voor […]

25 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij Scheldebouw in Middelburg
Op bezoek bij Scheldebouw in Middelburg

We vinden het tof, om zo nu en dan ook eens op bezoek te gaan bij Middelburgse bedrijven die er toe doen over de hele wereld.   Scheldebouw B.V. ís […]

25 mei 2020