Geplaatst op 18 oktober 2020

Middelburg Winterstad 2020: lichtpuntjes

Natuurlijk hadden we tegen deze tijd graag allerlei enthousiaste dingen willen schrijven over Middelburg Winterstad, maar vier weken na dat eerste bericht vol vraagtekens zit het er simpelweg nog steeds niet in.

Iedereen is van goede wil, maar zo lang de horeca nog op slot zit worden er in ieder geval nog geen vergunningen afgegeven door de gemeente. Dan kun je dus sowieso rekenen op vier weken stagnatie. Buitengewoon lastig voor ondernemers die immers ook hun plannen moeten maken, en hun investeringen moeten doen (als ze dat nog kunnen).

Maar er zijn ook lichtpuntjes gelukkig. Die van de veelbesproken sfeerverlichting in de binnenstad bijvoorbeeld. Zoals we vorig jaar al aangaven is dat een kostbare grap, die door de ondernemers zelf – in fases- moet worden opgehoest. Die plannen worden vanaf komende week in ieder geval wèl uitgevoerd. Er zal een begin worden gemaakt met het ophangen van de sfeerverlichting in de straten. De kosten konden deels worden gedekt uit potjes voor weggevallen evenementen en uit de opbrengsten van de openbare toiletten op het Zusterplein.

De VOM heeft voor dit jaar besloten dat de bomen op de Markt zullen worden verlicht, plus een boom op het Koorkerkplein en een boom in de Korte Geere. Daarnaast zal er sfeerverlichting worden aangebracht op Plein 1940 en in de leilindes op het Damplein. Aan het einde van de Nieuwe Burg komt eenmalig een groot verlicht hert, van 5 x 5 meter.

Dit is wat we op dit moment wèl zeker weten. We hoorden ook waaien dat de ondernemers in de Segeersstraat zelf ook iets zullen doen, en zo zijn er ongetwijfeld meer initiatieven. Over de grote Kerstboom voor het stadhuis horen we binnenkort vast ook meer.

Voor wat betreft al het andere wachten we maar weer af. We missen de fijne terrasvergaderingen natuurlijk, maar doen wel gewoon onze dagelijkse rondjes door de stad. De straat weet gelukkig ook veel.

Uit de archieven:

wijzijndestad.com/tag/middelburg-winterstad/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg