Geplaatst op 30 maart 2017

Middelburgse bedrijven van toen: de Melkfabriek

In de serie ‘Middelburgse bedrijven van toen’ mag natuurlijk ook de Melkfabriek aan de Poelendaelesingel niet ontbreken. Die stond zo’n 65 jaar lang op de plek waar nu DELTA is gevestigd. Die fabriek, waarover je onder meer op Koudekerke.info meer kunt lezen was met z’n hoge schoorsteen nogal beeldbepalend voor de hoek met de Nieuwe Vlissingseweg. De fabriek werd in 1980 gesloopt, waarbij de genoemde schoorsteen spectaculair werd opgeblazen. Altijd leuk.

Wij hebben melk nooit lekker gevonden, maar bij melk als product hebben we altijd allerlei associaties met reclames van weleer. In onze vroege jeugd had je Joris Driepinter met zijn 3 glazen per dag. Toen was melk opeens goed voor elk! Vervolgens dat lieve meisje in de bediening, die in de jaren 80 reclame maakte voor de drank op de zoete sound van Otis Reddings My Girl. Tot slot in de jaren 90 de campagne ‘Melk, de witte motor’, waar volop op gevarieerd werd. Wie herinnert zich die poster in Midgard nog, ‘Coke, de witte sloper’?

Afijn, we dwalen weer lekker af. De Melkfabriek dus. Of de Walcherse zuivelcoöperatie. Of de Melkinrichting. Een bedrijf dat er toe deed.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2016/12/18/de-pzem-terug-van-weggeweest/

wijzijndestad.com/2017/03/19/middelburgse-bedrijven-van-toen-de-zeeuwsche-confectie-fabriek/

wijzijndestad.com/2017/03/11/middelburgse-bedrijven-van-toen-vitrite/

Foto’s: Beeldbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Luchtfoto: Slagboom en Peeters. Screenshot: Koudekerke.info Afbeelding Coke de Witte Sloper: Geheugen van Nederland


Delen op