Geplaatst op 06 januari 2017

Middelburgse Joeke in boek Top 40 Wedding Roses

Eind december bracht de Parfum Flower Company uit De Kwakel het boek ‘Top 40 Wedding Roses’ uit, in een oplage van 3000 stuks. Alle boeketten in dat boek zijn gemaakt door Joeke Verhoeven Floral Design, dat is gevestigd in de Nieuwe Oostersestraat in Middelburg.

Kijk, dat nieuwtje was ons dus ontgaan. Sterker nog: we wisten niet eens dat Joeke Verhoeven daar zit, met haar bedrijf. Daarom gingen we vandaag graag even kennismaken met haar en vriend Michel van Rheenen , die dan weer eigenaar is van autobedrijf MIC Exclusive.

Joeke staat niet zo graag in de spotlights, maar ze is wel erg trots op het feit dat zij alle bloemen voor het boek mocht verzorgen. Dat vinden wij ook mooi, maar we wilden toch vooral weten hoe dat zo kwam, en hoe Joeke zich onderscheidt binnen haar vakgebied.

Dat verhaal is niet zo heel ingewikkeld. Na haar studie Bloemsierkunst in Wageningen begon ze voor zichzelf. Ze verzorgt de bloemenpracht op bruiloften, uitvaarten en tijdens andere evenementen. Ze werkt veel met rozen en dan nog specifieker: met geurende rozen. Zulke rozen kan je bij de meeste bloemenwinkels niet zomaar krijgen. De geur is er doorgaans uitgekweekt, omdat rozen dan langer goed blijven. Dat wisten we dus ook niet! Maar die rozen neemt ze af van de Parfum Flower Company, waar men zo gecharmeerd is van haar werk, dat zij werd ingehuurd voor het boek. Over mooie wisselwerkingen gesproken!

Het atelier van Joeke is niet veel meer dan een hoek in de garage van het huis, maar dat huis ligt daar wel prachtig, met een mooi dakterras en vrij zicht op de Oostkerk en de Lange Jan. Een grappig detail: het huis van de buren heet ‘De ontloken rose’. Dat heeft natuurlijk zo moeten zijn 🙂

Wil je meer weten over het werk van Joeke, en van de man waar ze ooit stage liep, Daniel Ost? Check dan de links hieronder. Joeke is De Stad, Middelburg Rozenstad!

www.jvfloraldesign.nl/info

www.parfumflowercompany.com/2016/12/23/top-40-wedding-roses/

www.youtube.com/watch?v=6JgUWmBhY-E


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg