Geplaatst op 17 april 2019

Middelburgse lentedrukte, YammyYammy en Bewaren voor de eeuwigheid

Wanneer ‘het seizoen’ precies begint weten we nooit zo goed, maar voor ons gevoel is dat rond Pasen. Eén ding is zeker: er zijn deze week al veel toeristen in de stad. Het is fijn om al die drukte weer te zien overal.

Maar niet alleen op straat is het druk. Er wordt ook weer enorm veel georganiseerd, geopend en gevierd in deze periode. Het is te veel om op te noemen, en het is lastig om overal bij te zijn.

Vanmiddag brachten we een kort bezoekje aan Zeeuwse Streken, in het kader van YammyYammy. Uit het persbericht:

“Kinderen leren wat gezond eten is, waar het vandaan komt en hoe ze het zelf kunnen klaarmaken; dat is het doel van YammYammy. Geen frites met knakworst maar gezonde pizza’s van Zeeuwse vlegel of wraps met zeewier en verse kruiden op het menu. Woensdag 17 april worden er Paasmenu’s klaargemaakt.”

en:

“YammYammy is onderdeel van de provinciale promotie en een initiatief van de Zilte Academie Zeeland. Het project creëert een eigen smaakbeleving bij kinderen en bevordert de gezondheid van jongeren thuis en op school. Kinderen worden zo geleerd om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Zeeland bijt het spits af met YammYammy. Andere provincies volgen nog.”

Meer weten? Kijk dan op yammyammy-lekkerzeeuws.nl/

We waren ook nog heel even bij Verhalencafé ‘Bewaren voor de eeuwigheid’, in het Zeeuws Archief. In die prachtige directeurskamer werd er lekker geboomd over persoonlijk archiefstukken, zoals mooie oude foto’s van Breskens en Vlissingen. Een prachtproject!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg