Geplaatst op 05 juli 2019

Middelburgse ondernemers zetten Vlaamse bezoekers in het zonnetje

Dat het nummer ‘Zoutelande’, van BLØF en Geike Arnaert, Zeeland veel heeft gebracht staat als een paal boven water, maar je zou toch denken dat het effect van zo’n liedje na verloop van tijd is uitgewerkt. Nou, in dit geval dus nog niet.

Zojuist schoven we aan op het terras van Vriendschap, waar een groep Vlaamse bezoekers door de VOM in het zonnetje werd gezet. De familie is een weekendje in Zeeland om het 50-jarig huwelijk van vader en moeder te vieren. Ze verblijven in Van der Valk Hotel Middelburg en huurden fietsen bij Cycle Hub, die door de nieuwe samenwerking rondom deelfietsen konden worden opgehaald bij de fietsenstalling op het Zusterplein. Vriendschap trakteerde op koffie en gebak, de VOM gaf een cadeaubon voor een mooi boeket voor het echtpaar.

Het Belgische gezelschap stapt zo op de fiets, voor een tochtje naar Vlissingen én naar Zoutelande. “Voor de kinderen he!” Toen we vertelden over het bestaan van Hard en Ziel was het gezelschap aangenaam verrast.

Dat het nummer nog steeds leeft is overigens wel verklaarbaar. Op de Belgische nieuwssite HLN.be lazen we dat het nummer, twee jaar na de lancering, dit jaar gewoon wéér op nummer 1 stond bij onze Zuiderburen. Dat is toch buitengewoon? Op YouTube zien we dat de song alleen daar al meer dan 21 miljoen keer is bekeken.

Als je het ons vraagt loopt de extra omzet in Zeeland hierdoor inmiddels in de miljoenen, zou het niet?

Hoe dan ook: al onze Vlaamse vrienden zijn hier van harte welkom!

Meer lezen:

www.hln.be/showbizz/de-wedergeboorte-dit-is-waarom-zoutelande-na-eenjaar-opnieuw-op-1-staat~a17357e8/

www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/173920/zoutelande-blof-dankbaar

nl.wikipedia.org/wiki/Zoutelande_(BL%C3%98F)


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg