Geplaatst op 24 februari 2017

Middelburgse vrijwilligers nomineren voor de Lange Jan Awards

Een tijdje geleden vroeg Samen Vrijwillig – SWM ons of wij ambassadeurs voor de Lange Jan Award wilden zijn dit jaar. Voor die eer bedankten we, maar we besteden uiteraard wel graag aandacht aan dit sympathieke initiatief, want vrijwilligers maken de stad en zijn de stad. Middelburg telt er maar liefst 13.000!

Nu zagen we Eric van den Berge onlangs een geintje maken op Facebook, dat Bow de Waard en Karel Cap Van Dalen Middelburg wel een nominatie verdienen. De eerste omdat hij altijd met de Lange Jan in zijn tas op pad gaat, de tweede omdat hij altijd de tijd neemt toeristen in de zaak een plattegrondje te geven en te vertellen waar ze moeten zijn voor een lekker diner of een leuk verzetje.

Of ze daarmee in aanmerking komen weten we niet, maar we gingen vanochtend toch even op bezoek in Café De Zaak op de Pottenmarkt, omdat één ding wel zeker is: Karel is helemaal gek van de Lange Jan. De toren hangt om z’n nek, later dit jaar zet Loes Lucy Souisa een grote tattoo op zijn rug of been en in zijn café is ons baken maar liefst 31 keer te zien, in allerlei verschijningsvormen. Geweldig toch?

Er zijn inmiddels 150 nominaties binnen, maar je kunt nog nomineren tot 12 maart.

Meer informatie over de awards en het nomineren en stemmen kun je vinden op langejanawards.welzijnmiddelburg.nl. Een samenvatting:

In Middelburg zijn er ruim 13.000 vrijwilligers actief. Om hen te bedanken voor hun inzet worden er op 1 juni voor de vierde keer Lange Jan Awards uitgereikt tijdens een feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers. Iedereen kan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nomineren (aandragen) hiervoor.

Nomineren kan van 13 februari t/m 12 maart 2017 via langejanawards.welzijnmiddelburg.nl of via een papieren formulier op het Stadkantoor, bij Porthos of in De Drvkkery.

Er zijn drie nominatie categorieën:
1. De Award voor de jonge vrijwilliger tot en met 23 jaar
2. De Award voor de individuele vrijwilliger vanaf 24 jaar
3. De Award voor de vrijwilligersorganisatie / groep vrijwilligers

De jury kiest uit alle nominaties de laatste 9 genomineerden uit. Het publiek kan daarna de 3 winnaars kiezen door je stem uit te brengen. Stemmen kan van 15 t/m 28 mei 2017.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg