array(5) {
  [0]=>
  int(9602)
  [1]=>
  int(9603)
  [2]=>
  int(9604)
  [3]=>
  int(9605)
  [4]=>
  int(9606)
}

Mont Ventoux 2019: Middelburgers zamelen in voor Stichting De Lotgenoten

Nee, we waren geen sponsors, maar toen we van Harry Christiaanse hoorden over ‘Mont Ventoux 2019’, van Stichting De Lotgenoten, vonden we het wel mooi om aandacht te besteden aan dit initiatief. Harry stuurde gisteren een paar foto’s, mét de banier van Wij zijn De Stad, en stuurde het onderstaande verhaal mee ter verduidelijking. Neem het eens in overweging, als je ondernemer bent!

“3 jaar geleden kregen wij, in persoonlijke kring, te maken met de ziekte kanker. Op dat moment is alles om je heen onbelangrijk en ben je puur en alleen met de situatie bezig. Gedurende die tijd lijkt het wel of je ineens overspoeld wordt met informatie en staan je voelsprieten open voor dingen die op social media geplaatst, worden waar je anders aan voorbij ging.

Zo lazen we op facebook een berichtje van een stichting die voor het goede doel de Mont Ventoux ging bedwingen en daarmee geld genereerde om kinderen waarvan 1 van de ouders getroffen was door kanker, een verwendag aan te bieden, en zodoende een dag niet bezig te zijn met de gevolgen van de ziekte. Nu zijn wij nogal nuchtere Zeeuwen en waren over dit berichtje nogal sceptisch, want is het niet zo dat er om ons heen nu eenmaal mensen zijn die geld willen binnen harken over de rug van goedwillende gevers?

Na echt speurwerk op internet en wat telefoontjes kwamen we erachter dat via deze stichting, echt alle centen die gesponsord werden, daadwerkelijk bij het doel kwamen. Zo hebben wij, oktober 2018, voor het eerst meegelopen met de Stichting Lotgenoten en ervaren dat er ook veel geweldige mensen op de wereld zijn en we niet altijd belazerd worden. Deze organisatie verzorgde, voor ons inschrijfgeld van 300 euro, een kostendekkend lang weekend waarin de maaltijden reis en verblijfkosten geheel verzorgd werden. Een weekend dat verder gesponsord werd door een busmaatschappij en vele ondernemers die goederen gesponsord hadden.

Verder bestond de gehele organisatie uit vrijwilligers die hun vrije tijd op een fantastische en inspirerende manier inzetten voor dit geweldige doel. De verwendag van mei 2019 werd bekostigd door onder meer de verkoop van steunkaarten die we als deelnemers aan onze kennissen, collega’s en familie hebben verkocht.

Om te zien wat er nu uiteindelijk gedaan werd met de opbrengst ben ik als vrijwilliger mee gegaan met een gezin dat ik had opgegeven voor de verwendag. Ik heb hier gezien en gevoeld wat deze dag betekent voor de doelgroep. Met tranen in mijn ogen heb ik staan luisteren naar ouders die tegen elkaar vertelden dat deze dag het laatste uitje met hun kinderen was, om de simpele reden dat er geen volgend uitstapje meer zou komen.

Dit alles heeft ons toen doen besluiten om in oktober 2019 wederom deel te nemen aan de barre tocht de berg op, die symbool staat voor afzien en gevoelens delen, immers, bijna alle deelnemers hebben dezelfde gemeenschappelijke ervaring. Om de top te bereiken en weer geld bijeen te brengen hebben wij besloten om ons te laten sponsoren door ondernemers uit Middelburg en omgeving, tevens vonden we een shirtsponsor die de shirts kosteloos beschikbaar stelde. Tijdens de afsluitende avond werd er door de organisatie de tijdelijke opbrengst bekend gemaakt waarop wij ons bedrag hebben overhandigd, dit alles zorgde voor de nodige emoties en de enorme dankbaarheid was duidelijk aanwezig.

Nu, bij thuiskomst, hebben we duidelijk uitgesproken dat volgend jaar de tocht zeker in onze agenda staat en dat we ook weer op zoek gaan naar ondernemers om dit geweldige en eerlijke initiatief te belonen met een hopelijk flinke bijdrage.
Natuurlijk zijn we de sponsoren van afgelopen editie zeer dankbaar omdat hun bijdrage gezorgd heeft voor een gouden manier van dank, namelijk tranen, maar dan van blijdschap.
Binnenkort gaan we ondernemers benaderen om ervoor te zorgen dat de editie van 2020 een mooie Zeeuwse tint krijgt, hopelijk kunt u als ondernemer ons daarmee helpen.

Harry ChristiaanseMonica ChristiaanseCeline Christiaanse en Kees Van Kampen. Natuurlijk kunnen jullie verdere info vinden via http://www.delotgenoten.nl/, en het verslag op onze Facebookpagina’s”

Gerelateerd:

Waarom de Balansfontein roze kleurt

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Mooi voor elkaar! De verfmengservice van Karwei Middelburg
Mooi voor elkaar! De verfmengservice van Karwei Middelburg

Natuurlijk hebben onze woonwinkels en bouwmarkten dingen met elkaar gemeen, maar het zijn juist de verschillen die een dagje struinen over Woonboulevard Middelburg zo leuk maken. Na het bezoek aan Praxis […]

25 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Een laatste rondje door de oude Albert Heijn Pottenbakkerssingel
Een laatste rondje door de oude Albert Heijn Pottenbakkerssingel

Gisteren was de laatste openingsdag van Albert Heijn Middelburg-Centrum. De nieuwe winkel zal woensdag 20 november om 11 uur heropenen. Kort voor sluitingstijd namen we nog een kijkje, want hoewel de […]

26 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Winactie: 5 weken 11x2 diners of lunches bij Middelburgse restaurants
Winactie: 5 weken 11×2 diners of lunches bij Middelburgse restaurants

Mmmmm! Ja! Het is zover mensen! Vandaag starten we de grote culinaire verloting, namens twaalf Middelburgse restaurants (en andere eetgelegenheden) die op maandag zijn geopend. Dat doen we om de […]

27 okt 2019