Geplaatst op 05 september 2018

Monumentaal! Een kijkje in de toekomstige B&B Koepoort in Middelburg

Er zijn nog altijd talloze gebouwen in de stad die we nog nooit van binnen zagen. De Koepoort is ook zo’n gebouw, of beter gezegd wás zo’n gebouw, want gistermiddag werden we er rondgeleid door Peter Blom van Bed & Breakfast Middelburg, die er begin volgend jaar B&B Koepoort hoopt te openen, samen met zijn partner Simon Appleyard.

Dat is goed om voor ogen te houden, als je deze beelden bekijkt, want je zal zien dat de staat waarin het interieur verkeert bedroevend is. We wisten op voorhand niet goed wat we konden verwachten, maar we schrokken zelf behoorlijk. Tegelijkertijd zie je in dit bijzondere monument uit de 18e eeuw meteen de mogelijkheden. Het zullen zonder twijfel fantastische appartementen worden.

Peter had geen bouwtekening voor ons, maar kon wel al een paar dingen vertellen. De grote ramen aan de kant de Nieuwe Oostersestraat zullen bijvoorbeeld terugkeren. Die kant van de poort krijgt ook een trap, naar de bovenverdieping. De deuren in de poort zelf zullen aan die kant ook worden aangepast. Behalve de verbouwing aan de poort wordt in de komende maanden ook de bestrating vernieuwd.

Tot slot is er net een raadsvoorstel openbaar gemaakt, voor nieuwe aanlichting van de Koepoort, in het verlengde van het al bestaande lichtplan. Ook hier is NEW URBAN VIEW weer in beeld. Zie alle stukken op de site van de gemeente, onder punt 13. Het voorstel zelf is hier te vinden.

Op de terugweg naar beneden maakten we ook nog snel een filmpje, dat we op YouTube en in de groep hebben gezet:

www.facebook.com/groups/wijzijndestad/permalink/263683927589921/ en youtu.be/IYa83fArZ64

We wensen Peter, Simon en de BV Monumentenbeheer veel succes met de verbouwing. Het kan alleen maar mooier worden!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-bb-t-poorthuys-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/het-100e-lid-van-de-vom-bb-t-poorthuys/

wijzijndestad.com/verhalen/de-nieuwe-aanlichting-van-stadhuis-middelburg/


Delen op