array(9) {
 [0]=>
 int(7120)
 [1]=>
 int(7121)
 [2]=>
 int(7122)
 [3]=>
 int(7123)
 [4]=>
 int(7124)
 [5]=>
 int(7125)
 [6]=>
 int(7126)
 [7]=>
 int(7127)
 [8]=>
 int(7128)
}

Mooi: de Kloof en Vera koken voor de Zorg in Middelburg

Toen we die oproep van Kloveniersdoelen afgelopen maandag deelden waren we best benieuwd hoe het eruit zou zien: Danny Vera die samen met de chef en het team van de Kloof chili zou gaan maken, voor Middelburgers die in de zorg werken. Op dat moment wisten we nog niet eens dat ze dat zouden gaan doen voor driehonderd mensen.

Driehonderd? Jazeker! De belangstelling was namelijk groot. Ook vandaag rollen de appjes en mailtjes nog binnen bij Maartje Anbeek en haar collega Marthe. Maar om het werkbaar te houden moest er een grens getrokken worden, da’s logisch. Maar we waren dus benieuwd en dat trof, want Marthe liet ons in een berichtje weten dat we best even mochten komen kijken, op gepaste afstand. Top!

We weten nu dat het helemaal goed gaat komen. Het is natuurlijk wel een dingetje, om voor zoveel mensen tegelijk te moeten komen, maar het team weerde zich kranig hoor. Met vlagen leek het net of naar een team bouwvakkers stonden te kijken. In zo’n pan van zestig liter vereist het roeren toch wel enige kracht.

Een verdieping hoger kletsten we ook nog even met Maartje en Marthe. Over de actie, maar ook over het noodgedwongen gesloten zijn. Het is gewoon heftig, ook voor de Kloof, maar ze maken er maar gewoon het beste van.

En tegen al die zorgmedewerkers zeggen we nu alleen maar: bedankt, en eet smakelijk!

 

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Mooi Middelburg, door de lens van Gijs Koole
Mooi Middelburg, door de lens van Gijs Koole

Waanzinnig, deze foto van Gijs Koole Fotografie​! Hij maakte ‘m een tijdje geleden al, maar deelt hem nu pas online. Bedankt Gijs!

3 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Casa de Sorpresas wordt Rubleddim
Casa de Sorpresas wordt Rubleddim

Vraag ons niet waarom, maar we hebben deze week al een paar keer gedacht aan een onderschrift bij een foto van de Middelburgse braderie in 1975. Op de foto, gemaakt […]

3 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal StadsHelden #8 - Lynton Kwame
StadsHelden #8 – Lynton Kwame

Deel 8 van de gastrubriek ‘StadsHelden’, door Rob Marinissen. “Mag ik je wat laten lezen?” vraagt taxichauffeur Lynton Kwame als hij mij een paar weken geleden thuis afzet. Lynton is […]

3 apr 2020