Geplaatst op 12 juli 2019

Mosselfeesten Middelburg 2019: op bezoek bij Aquamossel in Yerseke

Was dat even leuk gisteren! Toen we een week of wat geleden met Huib Labeur spraken over de komende editie van de Mosselfeesten Middelburg vroegen we hem of het misschien mogelijk was dat we een keertje op bezoek zouden gaan bij de leverancier van de mosselen. Hij zou het proberen te regelen, beloofde hij.

Hij heeft z’n woord gehouden. Gisteren reisden we samen met hem en Jefta van den Berge af naar Yerseke, waar we zeer hartelijk werden ontvangen door Alex van Houte van Aquamossel B.V., een van de grootste mosselverwerkers van Europa. Dat bedrijf is sinds vorig jaar de hofleverancier van dat mooie eetfestijn in Middelburg. De samenwerking bevalt uitstekend.

Sinds gisteren snappen we ook wel waarom. Alex en zijn collega’s investeren veel in persoonlijk contact met de klanten. Hij nam eerst de tijd om rustig kennis te maken, trakteerde op een lekker broodje en drankje, en liet ons toen alles zien van het productieterrein. Wat een bedrijf! Wat een indrukwekkende hoeveelheden!

Het filmpje vat het verhaal van Alex samen in zeven minuten, maar online kun je er natuurlijk ook het een en ander over lezen. Wij vonden het buitengewoon leerzaam allemaal. Van de meeste dingen hadden we geen flauw idee.

We danken Alex en zijn collega’s dan ook hartelijk voor dit inkijkje. Kom dat biertje maar halen op de Vlasmarkt, eind deze maand!

Meer lezen:

www.aquamossel.nl

www.mosselfeestmiddelburg.nl

www.omroepzeeland.nl/nieuws/112634/Mosselbedrijf-uit-Yerseke-zoekt-samenwerking-in-Duitsland


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg