array(4) {
  [0]=>
  int(44707)
  [1]=>
  int(44705)
  [2]=>
  int(44706)
  [3]=>
  int(44708)
}

Muziekbibliothecaris Rea Bensch neemt na 43 jaar afscheid van de ZB

Het idee was eigenlijk om met Rea Bensch te praten over haar werk bij ZB in coronatijd, maar dat liep even anders, vanochtend. Zeer recent is namelijk bekend geworden dat Rea eind deze maand met vervroegd pensioen gaat en de ZB dus zal verlaten. Het gesprek kon uiteraard alleen dáárover gaan.

Rea kun je, net als de collega’s die eerder aan het woord kwamen, ook met gerust hart een icoon van het Zeeuwse bibliotheekwerk noemen. Ze werkte maar liefst 43 jaar voor de organisatie, met de kanttekening dat de ZB pas in 1984 ontstond, na het samengaan van verschillende bibliotheekorganisaties.

In de jaren voor die fusie werkte ze voor de Zeeuwse Centrale Muziekbibliotheek, die toen nog was gevestigd in Kloveniersdoelen. Dat gebouw is nu opgesplitst in Cinema Middelburg en het café-restaurant Kloveniersdoelen, maar het was toen nog een grote open ruimte, met een aanzienlijke muziekcollectie. In de Beeldbank Zeeland zijn er nog redelijk veel foto’s van te vinden.

Er zijn natuurlijk nog meer collega’s die verstand hebben van de muziekcollectie, en Rea schijnt een prima opvolger te krijgen, maar toch zal Rea gemist worden. Ze was een echte expert, die nooit te beroerd was om dingen uit te leggen of te delen.

Maar het pensioen is haar van harte gegund, na al die jaren. Geniet maar fijn van je (klein-) kinderen, en al die andere leuke dingen, Rea.

Bedankt voor alles!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Sneakpreview: Shoeby Middelburg in de Lange Delft
Sneakpreview: Shoeby Middelburg in de Lange Delft

Toen we een maand geleden een bakje koffie deden met Barbara en Jessica van Shoeby, spraken we met de dames onder over de bedrijfscultuur van de modeketen. “Het is een […]

21 apr 2021
Afbeelding #001 voor het verhaal De laatste halve Weekmarkt in Middelburg
De laatste halve Weekmarkt in Middelburg

De aanblik van, hopelijk voor de laatste keer, een halve weekmarkt in Middelburg. Vanaf volgende week mogen ook de kramen in non-food gelukkig weer meedraaien, na een lange lockdown. Het […]

22 apr 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal De uitbreiding van Coco Shoe Store in de Lange Delft is warm en stijlvol
De uitbreiding van Coco Shoe Store in de Lange Delft is warm en stijlvol

Prachtige sneakers die tegen mooi ontworpen wanden lijken te zweven. De hipste tassen en regenjassen. Stalen waterflesjes die melden dat ‘er geen planeet B is’. Schitterende kleding voor hem en […]

23 apr 2021