array(3) {
  [0]=>
  int(47089)
  [1]=>
  int(47090)
  [2]=>
  int(47091)
}

Muziekschool Zeeland start een opleiding tot DJ en Producer, in oktober

We beseften het weer even goed, toen we in maart op bezoek waren bij Jailo: je kunt succesvol muziek maken met relatief weinig apparatuur, maar zonder skills ben je nergens. Electronic Dance Music (EDM) omvat gewoon zó veel meer dan het draaien aan een paar knopjes.

Desondanks staat EDM als een huis in Nederland. We lazen dat Nederlandse muziek als exportproduct in 2018 goed was voor 216 miljoen euro aan inkomsten. Bijna driekwart van de buitenlandse inkomsten komt uit dancemuziek, met dj’s als Afrojack, Tiësto, Armin van Buuren als grote aanjagers.

Hoe tof is het dan dat Muziekschool Zeeland in oktober start met de opleiding DJ/Music Production? Eerder deze week zaten we even op het terras met docent Huibert-Jan Vader, die ons uitlegde dat de nieuwe opleiding, in deze opzet, uniek is in Nederland.

We citeren uit een persbericht van de muziekschool:

‘Het maken en componeren (music production) is toegankelijker geworden voor een groot publiek. Met alleen een laptop en wat betaalbare software kom je al een heel eind. Maar net als bij elk ander instrument is begeleiding van een professional een goede basis om thuis te raken in de muziek én de technologie. Het vergt kennis, maar valt ook prima te leren.

Er zal gewerkt worden in een ‘werkplaats-opstelling’ waarbij er dus ruimte is voor verschillende individuele niveaus. Of je nu een absolute beginner bent of al een paar jaar ervaring hebt, iedereen en alle leeftijden zijn welkom en krijgen passende begeleiding.

Docent en coaches die zelf professioneel werkzaam zijn als DJ, producer of muzikant zullen de cursisten begeleiden en van kennis en input voorzien. Leerlingen krijgen les van onder meer bekende namen als Kajan Chow, Pieter Santens en DJ YouNes. Het (leren) ‘DJ-en’ staat centraal. Niet alleen in de cursus, maar ook in de praktijk. In de cursus raak je stap voor stap thuis in muzieksoftware (Ableton), leer je beats en dancetracks maken, fancy geluiden produceren en omvormen, geluidsopnames maken, en draaien in clubs en op festivals.’

Tegen de tijd dat de opleiding van start is gegaan, in oktober, gaan we zeker eens een kijkje nemen in de Kuiperspoort. We zijn benieuwd.

Meer informatie en aanmelden op de website van Muziekschool Zeeland.

Foto’s: Pokoe in Kloveniersdoelen en Jaimy met zijn gear

Volgende verhalen

Afbeelding #012 voor het verhaal Een laat rondje Middelburg in een Citroën DS Cabrio
Een laat rondje Middelburg in een Citroën DS Cabrio

Ja hoor, we weten het: lang niet iedereen zit te wachten op filmpjes die we opnamen na een lange middag terras. Daar zijn we dan ook wat terughoudender in geworden. […]

23 jul 2021
Afbeelding #004 voor het verhaal Middelburg vanaf het dak van Adriaanse van der Weel Advocaten
Middelburg vanaf het dak van Adriaanse van der Weel Advocaten

#vrijdagdakdag Waarom we vanochtend op het dak van het kantoor van Adriaanse van der Weel Advocaten stonden, en wat de link is tussen dit kantoor en Kringloopwinkel Ramsjburg, dát leggen […]

23 jul 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Wijnbar Vini komt naar Plein 1940 in Middelburg
Wijnbar Vini komt naar Plein 1940 in Middelburg

Mooi! Nieuwe horeca op Plein 1940! In het pand waar tot voor kort Lavooy Mode zat komt een nieuwe vestiging van Wijnbar Vini. Het plan is om de zaak in […]

24 jul 2021