array(18) {
 [0]=>
 int(2159)
 [1]=>
 int(2158)
 [2]=>
 int(2157)
 [3]=>
 int(2156)
 [4]=>
 int(2155)
 [5]=>
 int(2154)
 [6]=>
 int(2153)
 [7]=>
 int(2152)
 [8]=>
 int(2151)
 [9]=>
 int(2150)
 [10]=>
 int(2149)
 [11]=>
 int(2148)
 [12]=>
 int(2147)
 [13]=>
 int(2146)
 [14]=>
 int(2145)
 [15]=>
 int(2144)
 [16]=>
 int(2143)
 [17]=>
 int(2142)
}

My City! De energie van Breakout

We zijn altíj́d op zoek naar positieve energie in de stad maar momenteel zeker. Een beetje tegengewicht voor alle ellende is gewoon hard nodig. Wat dat betreft werden we gistermiddag op onze wenken bediend door de vier jonge en enthousiaste mannen van Breakout, een Middelburgse band die nu een jaar of twee bestaat en recent het eerste album ‘9 Volt’ heeft uitgebracht via Soundcloud.

We werden geattendeerd op de band door een vriendin van een moeder van een van de bandleden, die allemaal veertien en vijftien jaar oud zijn. Na wat mailcontact spraken we gisteren af in de voormalige Latijnse School, waar Breakout wekelijks op de zolder samenkomt om te oefenen en nummers te schrijven.

Oudere mensen verzuchten nog wel eens dat de jongeren van nu alleen nog maar oog hebben voor hun beeldschermen, maar áls dat al zo is dan geldt dat zeker niet Christophe, Tijn, Sebastiaan en Louis. Ze kennen elkaar van de Vrije School. Ze doen dingen. Ze surfen samen. Ze skaten. En ze maken dus ook met veel plezier muziek.

De muziek van Breakout is een mix van verschillende stijlen. Een label kunnen we er dus niet zomaar aan vast plakken maar wat maakt het ook uit? Toen de vier begonnen te spelen wisten we meteen: het is muziek waar wij van houden. Een beetje punk, een beetje rock, een beetje surf? Zeg het maar: wij worden er in ieder geval vrolijk en springerig van.

Dat juist die sound ook anno 2020 nog wordt opgepakt door jonge honden vinden we extra mooi. Dat de mannen zich nu nog niet kunnen bewijzen op de lokale en regionale podia vinden ze uiteraard jammer, maar als ze straks de kans krijgen, dan gaan ze er volle bak voor. “Voor alle podia van de wereld zelfs!”, grapte Tijn nog. We gaan hoe dan ook nog meer horen van Breakout, als er niks geks gebeurt. We zullen de ontwikkelingen met belangstelling volgen.

En dat mooie pand? Daar komen we hopelijk ook nog op terug. We maken graag nog eens een filmpje over het werk van de ouders van Louis. Moeder Marijn restaureert hele bijzondere boeken, vader Jan restaureert de oude school. Dingen maken. Dingen doen. En zoldersessies faciliteren. Top toch? Of om Breakout er maar in te houden: My City!

Video: op YouTube.

Het album van Breakout kun je beluisteren via Soundcloud.

De band kun je volgen op Instagram.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Maak het draaglijk: #Middelburg op Instagram, oktober 2020
Maak het draaglijk: #Middelburg op Instagram, oktober 2020

“In all our searching, the only thing we’ve found that makes the emptiness bearable is each other.” – Carl Sagan – #Middelburg en #WijzijnDeStad op Instagram, in de eerste weken […]

22 okt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Donderdag Dakdag: het uitzicht vanaf het Stadskantoor in Middelburg
Donderdag Dakdag: het uitzicht vanaf het Stadskantoor in Middelburg

Donderdag Dakdag! Vanaf de top van het Stadskantoor. Melvin Gelens #middelburg #Stadskantoor #Kanaalweg #DeDakenvandeStad  

22 okt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Heb ik niet getracht...Karel Leeftink schrijft een nieuw muurdicht voor Café Le Penseur
Heb ik niet getracht…Karel Leeftink schrijft een nieuw muurdicht voor Café Le Penseur

Hulde! Café Le Penseur heeft vanaf vandaag een prachtig muurdicht op de gevel aan de kant van de Hoogstraat. Het gedicht is geschreven door oud-stadsdichter Karel Leeftink. Het past perfect […]

22 okt 2020