array(1) {
  [0]=>
  int(15812)
}

N8vdN8 Middelburg 2018: de eerste beelden

Ok, je moet ons bij dit eerste filmpje van de N8vdN8 in Middelburg niet afrekenen op de kwaliteit van de beelden. We hebben voor het gemak even zo’n app losgelaten op de foto’s en filmpjes die we maakten. En dan kan je nog zo een fijne telefoon hebben: nachten leveren veel wazigheid op.

Maar kijk daar even voorbij en je krijgt wel een kleine indruk van een hele grote avond. Misschien wel de grootste. Wij gingen in sneltreinvaart van de Markt naar de kerken onder de Abdij, het Abdijplein en Zeeuws Museum, de Gravenstraat en Zusterstraat, Plein 1940 en het Geeregebied, de Kloveniersdoelen, en heel even naar het optreden van Fairport Convention. in De Spot. En dan nog even een wijntje bij Lou in Ut Babbelaertje, en nog even loeren op het Tympaanplein en de Markt.

Onze indruk? Voor ons gevoel is er nog geen N8vdN8 zó druk geweest als vanavond, maar dat kan ook komen omdat we niet ieder jaar zo’n grote ronde deden. Anderzijds: we deden ook een paar jaar de sociale media van de N8 en hoewel zeker zo mooi: zo massaal als het zojuist was zagen we het nog niet eerder. Denken we. Hebben we het hier over 20K bezoekers? 30? We zijn nooit zo goed in schatten maar vrijwel alles op onze weg was druk. Vol. Los.

Misschien is het wel té groot. Maar dat ga je ons niet horen zeggen gewoon. Als Middelburg een magneet is zijn we retetrots. En dan kan de SP roepen dat het feest het oorspronkelijke doel voorbij is geschoten: voorlopig waren die lichten in het centrum vanavond bijna overal uit. We liepen nog nooit door zo’n duistere Schuttershofstraat. Maar de partij heeft ook een punt: morgen hoeven al die lampen ook weer niet meteen allemaal aan he.

Maar genoeg. Wij gaan gewoon iets eerder naar ons nest, een beetje ruimte maken voor alle bezoekers. Prachtig hoor. Wij zijn De Stad, zo’n heerlijke donkere vandaag.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal N8vdN8 Middelburg 2018 in 35 foto's
N8vdN8 Middelburg 2018 in 35 foto’s

Ook nog een paar kiekjes van N8vdN8 Middelburg 2018. Nu we overal de beelden op zien duiken beseffen we weer eens dat we ook veel hebben gemist. Zo gaat dat, […]

28 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Орёл и Решка: Middelburg en Zeeland in een populair Oekraïens reisprogramma
Орёл и Решка: Middelburg en Zeeland in een populair Oekraïens reisprogramma

Het is weer eens iets anders: het Oekraïense tv-programma Орёл и Решка zette gisteren een aflevering over Zeeland en Gemeente Middelburg op YouTube. Een dag later is dat filmpje daar […]

29 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Stadsgezicht: Azar Omidvar
Stadsgezicht: Azar Omidvar

Azar Omidvar kennen we natuurlijk allemaal van Azar Beauty aan De Dam. Nu is deze lieve vrouw ook vastgelegd als Stadsgezicht, door Ton Stanowicki. Hulde. Zij is De Stad! Meer […]

29 okt 2018