Geplaatst op 02 augustus 2016

Neem eens een kijkje bij Cultuurhuis Kuiperspoort!

Verveling wordt steeds zeldzamer. Alleen al aan dat gepokémon kunnen je kinderen een vakantie lang de handen vol hebben. Maar hoe leuk is het voor kinderen nu niet om lekker te knutselen, te pottenbakken of samen een musical in elkaar te draaien? Denk daar eens aan als je je afvraagt wat voor leuks je de kinderen zoal kunt laten doen nu ze vrij zijn. En denk dan ook eens aan het Cultuurhuis Kuiperspoort, waar de medewerkers een leuk zomerprogramma hebben opgezet. Daarover kun je alles lezen op de website van de organisatie.

Iedereen (volwassenen dus ook) is welkom om een kijkje te komen nemen. Dat is gewoon gratis. Voor deelname aan bijvoorbeeld workshops wordt wel een vergoeding gevraagd.

Wij waren vorige week woensdag even op bezoek, precies tijdens de lunch. De activiteiten lagen daarom net stil, maar gezellig was het wel. De meiden die net de musicalweek volgden met juf Christie waren door het dolle heen. Bellen blazen met de mond nog vol fruit. Dat was tamelijk hilarisch 🙂

Wij kregen en passant nog een rondleiding van Marjolein Schuit en Berbel Lippe. We maakten onder meer kennis met Lucy de Graaf en haar project ‘Bovenkamer’.

Maar stiekem vonden we het nog het allerleukst dat we ook eventjes in het pand aan Kuiperspoort 12 mochten kijken. Tot 1997 was jongerencentrum Midgard daar gevestigd. Het is wat je noemt een pand met een kleurrijk verleden. Er is daar zoveel gebeurd. Van een optreden van punkband The Exploited tot bezettingsacties en andere geinige jaren 80-dingetjes. Een beetje cult gewoon. Als je het pand nu betreedt herken je nog steeds die indeling van de begane grond. De bar is weliswaar verdwenen, maar het is onmiskenbaar het oude Midgard. Dat kun je van de bovenverdieping niet zeggen. Daar zitten nu kantoren. Stonden we daar nu echt te springen op Osdorp Posse? Je kunt het je bijna niet meer voorstellen!

Maar dat terzijde. De Kuiperspoort bruist nu van de andere activiteiten. Neem er eens een kijkje! #hetcultuurhuisisDeStad


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg