array(2) {
  [0]=>
  int(50674)
  [1]=>
  int(50673)
}

Niet! De Lady Madeleine staat te koop

Verrassend! We kregen net de tip dat de Lady Madeleine, van Rederij Dijkhuizen te koop staat. Nu schrikken we doorgaans niet meteen wakker van zulke berichtjes, maar de Madeleine? Dat is toch een beetje een schip van de stad. Een begrip.

Alleen daarom al namen we even contact op met mevrouw Dijkhuizen. Dat voelde wat brutaal, maar door dat te doen voorkomen we dat we onzin verkopen hier.

Mevrouw vond het gelukkig geen probleem dat we navraag deden. De reden voor de verkoop is vrij simpel: “we hebben de intentie om Middelburg af te stoten.” De rederij zelf stopt dus niet. Vanuit Gemeente Veere wil het bedrijf gewoon doorgaan.

Waarom Middelburg dan niet meer? Daar zijn meerdere redenen voor. Los van twee slechte coronajaren heeft de rederij niet het gevoel dat er veel steun is vanuit de stad. Promotie zoals vroeger is er niet meer, en korting op liggeld in slechte tijden is volgens mevrouw Dijkhuizen ook niet aan de orde. Afstoten dus. Zolang de Madeleine niet is verkocht worden de activiteiten voortgezet.

De boot ligt er al minstens 25 jaar. We duiken binnenkort nog wel in de geschiedenis. Nu eerst de horeca even steunen hoor, voordat alles weer dicht is.

Belangstelling en geld genoeg? Check dan https://www.multiships.nl/nl/schepen/te-koop/0817bn-lady-madeleine

Foto’s: Rederij Dijkhuizen

Volgende verhalen

Afbeelding #003 voor het verhaal De vernieuwing bij Tourist Info en de stadsgidsen van Middelburg
Een stadswandeling door monumentenstad Middelburg met stadsgids Ineke

Vorig jaar schreven we over de vernieuwingen bij Tourist Info Middelburg. We spraken toen onder meer met het team stadsgidsen, dat bezoekers van Middelburg dagelijks alle hoeken van de stad […]

7 dec 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal Een nieuwe collectie kerstlyriek in ZB
Een nieuwe collectie kerstlyriek in ZB

Op naar het Kerstfeest! ZB verwierf recent een collectie kerstlyriek, die grotendeels bestaat uit overwegend literaire dichtbundels uit de 20e eeuw die in veel gevallen fraai geïllustreerd of ambachtelijk gedrukt […]

7 dec 2021
Afbeelding #007 voor het verhaal Gaat dat zien: expositie ‘Muzikanten in Lockdown’ in de ZB
Gaat dat zien: expositie ‘Muzikanten in Lockdown’ in de ZB

We hebben de ellende nog steeds niet achter ons gelaten, maar juist omdat het zo lang duurt heeft nu al terugblikken ook wel wat…zeker als dat kan aan de hand […]

7 dec 2021