array(14) {
 [0]=>
 int(4270)
 [1]=>
 int(4271)
 [2]=>
 int(4272)
 [3]=>
 int(4273)
 [4]=>
 int(4274)
 [5]=>
 int(4275)
 [6]=>
 int(4276)
 [7]=>
 int(4277)
 [8]=>
 int(4278)
 [9]=>
 int(4280)
 [10]=>
 int(4281)
 [11]=>
 int(4282)
 [12]=>
 int(4283)
 [13]=>
 int(4284)
}

Nieuw bij Stadsbrouwerij Middelburg: Primi Popup Catering

“Zie het maar als een uit de hand gelopen gedachte-experiment!”

Misschien was het je opgevallen dat we hier al bijna drie maanden geen bijdragen van Rob Marinissen meer hebben gedeeld. De fotorubriek #StadsHelden ligt inderdaad even stil. Maar dat betekent dus niet dat Rob zelf ook stilzit, integendeel: in de afgelopen weken is hij gewoon een nieuw, lokaal bedrijf begonnen: Primi Popup Catering.

Voor het gemak citeren we gewoon uit een bericht van Rob zelf, dat hij op 12 juli publiceerde:

“Impulsief ondernemen? Een maand geleden dacht ik hardop na met Marja en Jacco de Wee over het openen van een tapasbar op het terras van Stadsbrouwerij Middelburg (Hosternokke) zonder dat ik mezelf daarin gelijk een rol toebedeelde. Een week later kocht ik een koelvitrine, een oven, werktafel, een hilarisch zwart chefs-mutsje en schreef Primi Popup in.

Nu overtreffen we iedere week de voorgaande week in aantallen tapasliefhebbers én gezelligheid op het terras. Naast Dadels in Colheita port en Hosternokke Bierpaté met Bierbrood en Mango Chutney serveer ik tal van tapas, hapjes en mama food die ‘a match made in heaven’ zijn met één van de 19 Hosternokke bieren van Stadsbrouwerij Middelburg.”

Toen we met Rob afspraken verklapte hij al dat we iets zouden mogen proeven, maar dat het meteen een grote plank vol zou zijn hadden we niet verwacht. We hadden net gegeten! Maar er lagen echt te lekkere dingen op de plank. Wilde Zalm Wraps, Grill-ham met Honingmosterd saus bijvoorbeeld, én die in port gedrenkte dadel. Die gerechtjes moesten gewoon geproefd. We zijn geen eetrecensenten, maar lekker vonden we het, reken maar. Alleen de Russische Solyanka Soep weigerden we beleefd; die paste echt niet meer. Die proeven we een volgende keer weer wel.

Het is een toffe aanvulling op de Stadsbrouwerij, zeker nu ze een groter terras. Het maakt het pleintje van de Korte Geere extra gezellig en nu kan er echt bij ieder biertje (er zijn er inmiddels 18) iets bijpassends geserveerd worden.

Het is goed mogelijk dat Rob zijn tapas op termijn ook elders zal serveren. De hele keukenunit is mobiel. De gerechten bereidt hij voor in een hoek van de grote keuken die het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken nog steeds heeft uit de tijd van Restaurant Peper en Zout. Altijd mooi, zulke samenwerkingsverbanden.

Succes Rob, Marja en Jacco!

Gerelateerd:

StadsHelden: een nieuwe fotorubriek door Rob Marinissen

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Hee, Amsterdam
Hee, Amsterdam

Good morning #Middelburg ❤️ Bij het zien van dit bericht van  I love Amsterdam XXX schoten we in de lach. Een grap misschien? Een foutje van een hoofdstedelijk marketingbureau? Jaloezie? […]

25 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Mooie Middelburgse Marktherinneringen: op bezoek bij meneer en mevrouw Bos
Mooie Middelburgse Marktherinneringen: op bezoek bij meneer en mevrouw Bos

Kijk, dit is nu iets waar we heel blij mee zijn! Weet je nog, dat we ruim een maand geleden schreven over dat geheel gerenoveerde ‘huis achter de bank’ in […]

26 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Cycz
Zij zijn De Stad: Cycz

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze keer Bram Mvambanu. Velen kennen hem als rapper Cycz (hier op Facebook Cyclo Zuidzijde). We maakten afgelopen zaterdag kennis met hem op […]

27 jul 2020