Geplaatst op 22 november 2017

Nieuw in de Langeviele in Middelburg: Alles is Eten

Vorige week werd ons gevraagd of het komkommertijd was in Middelburg. En het is waar: gedurende een dag of tien hadden we nauwelijks nieuwtjes. Maar we kunnen weer los hoor, want er gebeurt weer van alles in de stad, zo ook in de Langeviele. Gisteren schreven we al over de verhuizing van De Vlijt Linnen, terug naar die straat, vandaag kunnen we melden dat ook de ruimte achter Stichting Zeeuwse Winkel, aan Langeviele 65 weer in gebruik zal worden genomen.

Morgen om 10.00 uur opent Anne van Maaren er haar winkel in groenten en fruit, Alles is Eten. Behalve dat verkoopt Anne ook verse kant-en-klaar maaltijden, belegde broodjes en delicatessen (zoals nootjes en tapenades).

We kenden Anne nog niet, maar ze ontving ons gisteren hartelijk, terwijl ze met haar man en haar vader druk bezig was de zaak in te richten. Anne is een echte Middelburgse (“de zesde generatie”, riep pa op de achtergrond), die in het verleden ook al werkzaam was in de groenten- en fruitteelt én in de horeca. Ze droomde altijd al van een eigen winkel.

Alles is eten werkt grotendeels zonder tussenhandel: de meeste producten komen van boeren uit de directe omgeving. Anne wil een laagdrempelige zaak zijn, die betaalbaar is voor iedereen, dus ook voor mensen met een wat krapper budget. En inderdaad: een belegd broodje voor 2,50 euro, of een maaltijd voor 4-6 euro: da’s goed te doen, toch? En weekpakketten voor 2 personen, voor 8 euro? Ook niet duur.

We wensen Anne veel succes met haar nieuwe winkel. Welkom in de Langeviele!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/winkelruimte-aangeboden-door-stichting-zeeuwse-winkel-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/opening-zeeuwse-winkel-aan-langeviele-65/

wijzijndestad.com/verhalen/de-langeviele-in-middelburg-hip-en-happening/


Delen op