array(20) {
 [0]=>
 int(6757)
 [1]=>
 int(6758)
 [2]=>
 int(6759)
 [3]=>
 int(6760)
 [4]=>
 int(6761)
 [5]=>
 int(6762)
 [6]=>
 int(6763)
 [7]=>
 int(6764)
 [8]=>
 int(6765)
 [9]=>
 int(6766)
 [10]=>
 int(6767)
 [11]=>
 int(6768)
 [12]=>
 int(6769)
 [13]=>
 int(6770)
 [14]=>
 int(6771)
 [15]=>
 int(6772)
 [16]=>
 int(6773)
 [17]=>
 int(6774)
 [18]=>
 int(6775)
 [19]=>
 int(6776)
}

Nieuw in de Veersepoort in Middelburg: Duintop Dierenkliniek

Hoeveel dingen deden we in de afgelopen dagen voor de eerste keer in ons leven? Dat vinden we altijd wel een aardige vraag om te stellen, als we terugblikken op de week. Ons bezoek aan Duintop Dierenkliniek, afgelopen woensdag, was in ieder geval een primeur. Nooit eerder zagen we een dierenkliniek van binnen. Nu was dat ook niet direct een wens voor op onze bucketlist, maar het gegeven maakte ons bezoekje wel extra interessant. We zagen en hoorden veel dingen waar we geen weet van hadden.

 

Duintop gaat komende week van start in de Fazantenhof. De kliniek is gevestigd op nummer 22, naast Bloemen speciaalzaak Prima Flora. Het is de derde kliniek van dierenarts Marten van den Boomgaard. De andere twee zijn te vinden in Goes en Wemeldinge. Al binnen enkele minuten na onze kennismaking spraken we af dat we nog een tweede keer op bezoek zullen gaan bij Duintop. We willen graag eens een filmpje maken van de kliniek in vol bedrijf, om een betere indruk te krijgen van het werk van een dierenarts.

 

Een ding weten we nu al wel: deze kliniek is een hele moderne, die van alle gemakken en apparatuur is voorzien. We weten niet hoe het is in andere klinieken, maar wat we zagen bij Duintop is state of the art. Zoals een kliniek betaamt zien de ruimtes er strak en klinisch uit, maar als je de bezoekersruimte bekleedt voel te toch warmte, omdat de balie gemaakt is van prachtig hout en de wand is bekleed met een stijlvolle foto, van een duintop uiteraard.

 

De kliniek is volledig ingericht op een scheiding van katten en honden. Dat heeft iets te maken met de stressfactor van katten, die niet zo dol zijn op al die druktemakers in hun nabijheid. Tegelijkertijd wordt ook rekening gehouden met het karakter van honden. De dieren moeten gewogen worden voor een behandeling. Dat gebeurt op een weegschaal die is verzonken in de vloer van de bezoekersruimte. We zagen aanvankelijk niet eens dat het een weegschaal wás.

 

Verder leerden we onder meer dat het werk van dierenartsen veel lijkt op dat van gewone artsen, maar toch ook weer heel anders is. Marten en zijn collega’s zijn eigenlijk ook tandheelkundigen én apothekers. Dieren moeten vaak behandeld worden aan hun gebit en krijgen net als wij pijnstillers. Maar denk maar niet dat je zomaar even een paracetamol in een hond kunt schuiven; daar worden ze namelijk nog zieker van.

 

In aan aparte ruimte is een kleine kennel te vinden, met hokken voor honden en katten in alle soorten en maten. Ook die zijn luxer dan je zou verwachten. Ze hebben zelfs ‘vloerverwarming’. Verder zagen we nog een klein lab, beademingsapparatuur en de ruimte waar straks een prijzig röntgenapparaat komt te staan. Wat een investeringen!

 

Tot slot nog iets over Marten zelf. Da’s een hartelijke vent, die zijn werk goed en rustig weet uit te leggen. Een leuk detail: hij is vorig jaar een beetje beroemd geworden, door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘In de voetsporen van dokter Pol’. Hij won en zou naar de VS vertrekken, maar dat laatste is uiteindelijk niet meer gebeurd, door privé-omstandigheden. Het is gewoon even niet anders, al sluit Marten niet uit dat hij later alsnog een keer die kant op zal gaan.

 

Vanaf deze week dus in Middelburg. Dierenkliniek Duintop. Door het coronagedoe nog wel met aangepaste openingstijden.

 

Welkom in de Veerse Poort, team Duintop. Welkom in Middelburg.

 

Meer lezen:

 

https://www.duintopdierenkliniek.nl/nl/duintop-dierenkliniek/home.html

https://www.dierenkliniekgoes.nl/marten-dr-pol

 

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/113995/Goese-dierenarts-wint-tv-programma-Dr-Pol-maar-gaat-voorlopig-niet-naar-Amerika

 

https://www.rtl.nl/video/f503344b-4338-300b-ac46-7aad8c9494b3/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Door de jaren heen: Koningsdag en andere Oranjefeesten in Middelburg
Door de jaren heen: Koningsdag en andere Oranjefeesten in Middelburg

Omdat het maar schraal is, zonder muziek en al dat koek- en bierhappen:   Een terugblik in 21 kiekjes, op de Middelburgse Konings-, Koninginne- en prinsjesdagen door de jaren heen. […]

27 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Koningsdag 2020, Middelburg Centrum
Koningsdag 2020, Middelburg Centrum

Middelburg centrum, Koningsdag 2020. Kalm als een zondag, warm als een zomerdag. #wijzijndepicknickers

27 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Café Bommel
De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Café Bommel

Hoe ervaart de Middelburgse horeca de coronacrisis? We gaan het in de komende weken vragen bij verschillende ondernemers. Heb jij ook een verhaal als café- of restauranthouder? Laat het ons […]

28 apr 2020