array(3) {
  [0]=>
  int(43770)
  [1]=>
  int(43771)
  [2]=>
  int(43772)
}

Nieuw in Middelburg: De Stadswandeling 0118

Begin vorige maand dook De Stadswandeling 0118 opeens op in onze tijdlijnen. Toen duidelijk werd dat er wordt samengewerkt met lokale horecabedrijven kregen we er al vrij snel vragen over. We hadden geen idee wie erachter zat, maar Eva Van de Parel van Cityhotel Wood wist dat gelukkig wel. Ze bracht ons in contact met Roos Sietsema, die de wandelingen in Middelburg organiseert.

De uitleg plukken we maar gewoon van de website van De Stadswandeling:

“De Stadswandeling is een samenwerking tussen Travelbase en enkele horecatijgers die door de corona hun baan verloren. Deze tijden vragen om een creatieve en positieve aanpak, en zo ontstond De Stadswandeling. Het project heeft als doel om lokale horeca te ondersteunen en hen een frisse start te geven wanneer corona voorbij is.”

Mensen wandelen de route zelfstandig, zonder gids. Ze krijgen een PDF van 14 pagina’s met daarop een route door de stad, die ook langs vier horecabedrijven loopt. Liefhebbers kunnen ook allerlei quizvragen beantwoorden of opdrachten uitvoeren.

Wij besloten gisteren een kijkje te nemen bij het startpunt van Route 1, De Gouden Bock op het Damplein. Daar troffen we Tjeerd en Femke uit Roelofarendsveen, die uitlegden dat ze hier waren voor een stedentripje van drie dagen. “Het is onze eerste keer in Middelburg, een prachtige stad hoor! Gek eigenlijk dat we hier nog niet eerder zijn geweest. Waarom het ons nu een goed moment leek, vraag je? Omdat er nu geen Duitsers zijn, haha.”

Ze dolden maar wat natuurlijk, maar het grapje riep wel allerlei vragen bij ons op. Het stel beantwoordde die graag. Ze vertelden dat ze een dag eerder een fiets hadden gehuurd bij Cycle Hub, en zestig kilometer over Walcheren hadden gefietst. Dat was ook al goed bevallen. De Stadswandeling leek hen wel een mooie manier om de stad een beetje te leren kennen.

Toen we eens stukje met hen opliepen, richting Kuiperspoort, waren wij aan de beurt om vragen te beantwoorden. Over de Graanbeurs, de oude haven, de Watersnoodramp en het uitgaansleven van de stad. Het is gewoon leuk, als mensen oprecht geïnteresseerd zijn in zulke dingen.

Na een kwartiertje namen we afscheid. Tjeerd en Femke hadden nog een mooie route te gaan, langs onder meer Wooncafé, Het Koffiepand en Jells Lunchcafé & Tuinterras. De deal is dat wandelaars overal iets lekkers krijgen voor maar vijf euro. Prima toch?

We vroegen Tjeerd, die regelmatig met een groep vrienden op pad gaat, of hij een volgende keer wél aan Zeeland zal denken. Dat verwacht hij wel. Áls hij ooit terugkeert met zijn maten, dan neemt hij contact met ons op. We zijn benieuwd!

Meer over De Stadswandeling op https://destadswandeling.com.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Van Eijkeren Dancemasters Middelburg sluit deuren na bijna 20 jaar
Van Eijkeren Dancemasters Middelburg sluit deuren na bijna 20 jaar

Ach, wat spijtig om te horen: Van Eijkeren Dancemasters, gevestigd aan de Walensingel, gaat sluiten. Het pand staat sinds kort te huur, bij Schulting & Partners. We belden net even […]

22 mrt 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Kloveniersdoelen en Middelburg in ‘postcard’ Eurovisie Songfestival 2021
Kloveniersdoelen en Middelburg in ‘postcard’ Eurovisie Songfestival 2021

We stonden er vanmiddag al, maar tevergeefs. Vanavond komen we ook niet verder dan de brug. Kijkjes achter schermen zijn niet aan de hand. Maar hé: Middelburg en Kloveniersdoelen zitten […]

22 mrt 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Burgerme opent vestiging in de Langeviele in Middelburg
Burgerme opent vestiging in de Langeviele in Middelburg

We hadden zelf eerlijk gezegd nog nooit gehoord van Burgerme, en dat terwijl de keten toch al elf jaar bestaat, vijfentwintig vestigingen in Nederland heeft, en in Duitsland al honderd. […]

23 mrt 2021