array(19) {
 [0]=>
 int(30944)
 [1]=>
 int(30945)
 [2]=>
 int(30946)
 [3]=>
 int(30947)
 [4]=>
 int(30948)
 [5]=>
 int(30949)
 [6]=>
 int(30950)
 [7]=>
 int(30951)
 [8]=>
 int(30952)
 [9]=>
 int(30953)
 [10]=>
 int(30954)
 [11]=>
 int(30955)
 [12]=>
 int(30956)
 [13]=>
 int(30957)
 [14]=>
 int(30958)
 [15]=>
 int(30959)
 [16]=>
 int(30960)
 [17]=>
 int(30961)
 [18]=>
 int(30962)
}

Nieuw in Middelburg (en bij de VOM): Autentico Paint

Twee weken geleden ontvingen we via Facebook een tip. We moesten maar eens contact opnemen met Dik Swint, die sinds vorige maand Business Manager is bij het bedrijf Autentico Paint, dat aan de Fagotweg 15-17 een nieuw distributiecentrum aan het inrichten is. We kregen die tip omdat de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) sinds kort ook leden heeft in de Mortiere. Wij kenden zowel het bedrijf als Dik nog niet, maar vonden het natuurlijk prima om even kennis te gaan maken. Afgelopen donderdag hadden we een afspraak en om het maar eens te zeggen zoals al die vrolijke nieuwssites dat tegenwoordig doen: ‘en wat er toen gebeurde zal je verbazen’…

Het pand aan de Mortiere bleek, eerlijk is eerlijk, niet al te bijzonder. De vorige huurder was webshop Betaalbare Kralen, dat inmiddels verhuisd is naar een pand even verderop. Maar sinds kort is de werkgever van Dik dus de huurder en wordt er hard gewerkt aan het inrichten van het pand, dat behalve als distributiecentrum ook gaat fungeren als winkel én als locatie voor workshops op het gebied van kalkverf (vaak in één adem genoemd met krijtverf). De winkel zal in de eerste week van april worden geopend.

Maar dan dat verhaal van Dik. Dik is een echte Middelburger, die in het verleden jarenlang werkte als accountmanager voor Drukkerij Meulenberg en voorloper Drukkerij Verhage. Een tijdje geleden werd Dick door Eric Adams, die ook in Middelburg woont, gevraagd om voor Autentico te komen werken. Dat bedrijf is een verhaal op zich, en een succesverhaal bovendien. Eric was aanvankelijk werkzaam in de hypotheekbranche maar besloot op zeker moment meubels te gaan maken (in het kantoor van Dik zagen we nog enkele tafelpoten uit die tijd), die goed verkochten. Toen Eric daar echter mee bezig was kreeg hij al snel in de gaten dat er een veel grotere markt lag in verf voor die meubelen, en dan met name krijtverf.

Eric vond in een Antwerpse verffabriek een mede-investeerder, die bereid was een complete productiestraat op te zetten en hij vestigde zich vijf jaar geleden met zijn nieuwe bedrijf Autentico in het Engelse Ashford. Autentico groeide daar in zeer korte tijd uit tot marktleider op het gebied van krijtverf. Wij informeerden of er dan helemaal geen concurrenten waren, waarop Dik uitlegde dat er één grote concurrent is in het Verenigd Koninkrijk, maar elders in Europa eigenlijk niemand, terwijl de vraag naar het product groot is. Wij vroegen ons vervolgens hardop af wat voor krijtverf er dan wordt verkocht bij Europese bouwmarkten. “Dan moet je maar eens een emmer verf opentrekken”, zei Dik. “Dit pand is ook net helemaal geschilderd en je ruikt helemaal niets. Dát is dus echte kalkverf. Prima dekkracht, en net zo duurzaam.” We roken inderdaad niets.

Vandaag hebben we eens een uurtje gegoogled op het bedrijf. Dat bevestigde het beeld dat Dik schetste: Autentico zit in een enorme groeispurt. We vlogen van de Engelse website naar een Franse en Ierse, belandden bij Autentico Benelux en een vestiging in het Belgische Sint-Kruis en ga zo maar verder. De Nederlandse site is nog in de maak, maar Autentico kom je echt overal tegen: ook op Facebook (meer dan 80.000 likes!), Instagram, Pinterest en Twitter. Dat riep bij ons toch de vraag op waarom het bedrijf zich dan met een distributiecentrum vestigt in een stadje als Middelburg. Is de ligging misschien gunstig ofzo? “Nee hoor, dat is vooral omdat de eigenaars hier zelf ook wonen”, lachte Dik. Kijk, dat is een verklaring die zelfs wij nog snappen.

Maar over twee weken is de winkel dus open en kun je het bedrijf met eigen ogen bekijken. Als je dat leuk vindt kun je ook al workshops reserveren voor groepen. Dan mag je eventueel zelfs je eigen meubelen meebrengen. In de ruimte op de eerste verdieping zagen wij al dat een cursus voor doe-het-zelvers helemaal geen kwaad kan, want er zijn niet alleen vele kleuren krijtverf beschikbaar; er zijn ook allerhande technieken om de verf aan te brengen.

We vonden het verhaal van Dik sowieso al interessant genoeg om over te schrijven, maar we hebben aan dit verhaal nu wel voorrang gegeven. Waarom? Omdat Dik ons een dag na ons bezoek ook nog belde met de mededeling dat Autentico lid wil worden van de VOM. Geweldig! Dan worden we uiteraard nog enthousiaster, want zoals we al eerder schreven: dat is ook goed voor het draagvlak voor Wij zijn De Stad. Welkom in ons midden Autentico. Jullie zijn De Stad, wij zijn De Stad!

Voor de liefhebbers nog een rijtje links over het bedrijf, zoals een promotievideo, foto’s en accounts op sociale media:

https://www.facebook.com/AutenticoPaint
http://www.autentico-chalk-paint.co.uk
https://nl.pinterest.com/autenticobelgie
https://youtu.be/ym1ewIIo0Sg
https://nl.pinterest.com/alliemaegifts/autentico-international-event-with-eric-ris-adams-
https://twitter.com/autenticopaint
https://www.linkedin.com/in/dik-swint-583b1462
http://www.autentico-chalk-paint.fr/blogs/news
https://www.facebook.com/AutenticoPaintNederland

De vierde foto, van Eric Adams & Max McMurdo, komt van Pinterest.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Video: de nieuwe Esprit in Middelburg is geopend
Video: de nieuwe Esprit in Middelburg is geopend

Dat livegebeuren wil nog wel eens misgaan als de verbinding hapert. Hier alsnog de volle 3 minuten video van de nieuwe Esprit in Middelburg. Er is hard gewerkt afgelopen week. […]

24 mrt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal 3 generaties van de ondernemersfamilie Petiet
3 generaties van de ondernemersfamilie Petiet

Fantastisch. Zojuist in de Herberg kennisgemaakt met 3 generaties van de Middelburgse ondernemersfamilie Petiet. Wat een verhalen! De vervolgafspraken worden gauw gemaakt. Willem is 95. Bij zijn portje vertelde hij […]

24 mrt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Engeler: de Middelburgse middenstander die marketing introduceerde
Engeler: de Middelburgse middenstander die marketing introduceerde

Historie! Met toestemming van de auteur, JM H. Van Haart, hierbij het artikel uit het eerste nummer van ‘Het leven in Middelburg’, over wie hij zelf de held van de […]

24 mrt 2016