Geplaatst op 26 juni 2019

Nieuwe huisvesting voor Het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg

Het Zeeuws Veilinghuis gaat verhuizen! Onlangs verschenen op de ramen van het oude schoolgebouw aan Herengracht 74 de welbekend bordjes ‘te huur’.

We hebben even navraag gedaan bij het veilinghuis. René de Visser legde uit dat de verhuizing pas eind dit jaar zal zijn, en wel naar een voormalige kunstmestloods achter Rothuizen Architecten, aan de Kleverkerkseweg. Weet je nog, die ‘hotspot voor circulariteit en duurzaamheid’?

We komen er nog op terug! In het najaar krijgen we nog een keer een rondleiding in het oude pand, waar in het verleden niet alleen een Christelijke MULO zat, maar ook textielhandel Steutel, een Baptistengemeente en zelfs het Koffiehuis van Giffard. Daar duiken we dan ook meteen in.

En als het nieuwe pand klaar is gaan we daar uiteraard ook graag kijken. René mailde alvast wat oude beelden en impressies. Hij schreef vanochtend:

“Ik denk zelf dat het (zeker van binnen) het mooiste veilinghuis van Nederland zal worden. Ik ken geen ander veilinghuis in NL dat nu zo’n ruime expositieruimte heeft. Daarnaast zou het wel eens het meest duurzame veilinghuis ter wereld kunnen zijn: alle benodigde energie gaan we zelf opwekken, ook voor elektrische auto’s. De zonnepanelen staan nog niet op de impressie. Voor de vloerverwarming gebruiken we een warmtepomp. Toevallig worden de bronnen vandaag geboord (8 bronnen van elk 110 meter diep, zie foto’s).”

Wordt vervolgd!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/een-hotspot-voor-circulariteit-en-duurzaamheid-aan-de-kleverkerkseweg/

wijzijndestad.com/verhalen/in-de-verkoop-voormalige-sterrenwacht-en-oude-mannen-en-vrouwenhuis-in-middelburg/

middelburgdronk.nl/wiki/Giffard


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg