array(8) {
 [0]=>
 int(9247)
 [1]=>
 int(9248)
 [2]=>
 int(9249)
 [3]=>
 int(9250)
 [4]=>
 int(9251)
 [5]=>
 int(9252)
 [6]=>
 int(9253)
 [7]=>
 int(9254)
}

Nieuws uit Middelburg centrum, 19 november 2019

Een paar nieuwtjes en feitjes uit Middelburg Centrum, in het kader van ‘je kunt het maar weten’:

 

* De grote kerstboom staat vanaf vandaag weer voor het stadhuis, met dank aan Gemeente Middelburg.

 

* Er zijn veel vragen over de start van Middelburg Winterstad. Welnu: de ijsbaan opent op 27 november, met de bouw van de winterterrassen wordt gestart op 25 november. Dat gaat dus ongeveer gelijk op.

 

* De vernieuwde Albert Heijn Middelburg-Centrum heropent morgen in TREF Middelburg, om 11.00 uur. Een uur eerder is de feestelijke heropening van de Etos, in hetzelfde pand.

 

* Ook Rituals Cosmetics (Middelburg) heropent morgenochtend, in het nieuwe pand aan Lange Delft 11. Gisteren werd er al druk verhuisd.

 

* Ook morgen, én donderdag: de tijdelijke pontonbrug over het Kanaal door Walcheren, bij het station, is twee dagen buiten gebruik. Je kunt er meer over lezen bij de Gemeente en bij de Middelburgse Wijkmanagers.

 

Een passage: “Voetgangers kunnen dan gratis gebruik maken van een pendelbus van Connexxion. Deze bus rijdt twee keer per uur en zorgt voor de aansluiting tussen trein- en buslijnen. Let op! Deze pendelbus heeft meerdere tussenstops en rijdt niet rechtstreeks naar de opstapplaatsen. De reistijd neemt hierdoor iets toe.”

 

* Aanstaande maandag, 25 november, zullen het Stadhuis en het Abdijcomplex oranje kleuren, in het kader van ‘Orange the World’. Uit het persbericht van Soroptimist club Walcheren:

 

“Van Shanghai tot Sidney en van Montreal tot Middelburg: op 25 november 2019 kleurt de wereld oranje. Want dan is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp zijn het Abdijcomplex en Stadhuis van de provinciehoofdstad oranje verlicht, net als de Televisietoren in Goes.”

 

Foto’s: Wij zijn De Stad, Herco Beekman, Gé Henning, Albert Heijn Middelburg en TREF Middelburg.

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/rituals-middelburg-verhuist-van-de-langeviele-naar-de-lange-delft/

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-reis-van-stationsbrug-middelburg-is-begonnen/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Rituals Middelburg heropend in de Lange Delft
Rituals Middelburg heropend in de Lange Delft

Een uurtje geleden is aan Lange Delft 11 de nieuwe winkel van Rituals Cosmetics geopend. Voor de gelegenheid werd er een lintje doorgeknipt door een delegatie van de directie van Rituals Cosmetics Nederland en […]

20 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Etos Pottenbakkerssingel heropend in Tref Middelburg
Etos Pottenbakkerssingel heropend in Tref Middelburg

De tweede heropening van vandaag is die van Etos Middelburg Pottenbakkerssingel, in TREF Middelburg. Deze winkel kun je niet missen als je het pand door de nieuwe ingang betreedt: je […]

20 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal De aanbrug van de Stationsbrug ligt weer op z'n plek
De aanbrug van de Stationsbrug ligt weer op z’n plek

Omdat morgenstond goud in de mond heeft. Omdat we nog nooit van het woord ‘aanbrug’ hadden gehoord. Omdat Arno Melaard liet weten dat het spektakel was begonnen. Omdat het de […]

20 nov 2019